Милан Митић – „Један у 10 милиона“ у Новом Саду

Голубица, УТОРАК, 13. НОВ 2018, ИЗВОР: Голубица ФОТО: Приватна архива, Милан Митић

Милан Митић, је човек који је доживео удес са 22 године живота јер је возио мотор под дејством алкохола, брзином од 170 километара на сат, приликом чега је тешко повредио главу. Он је један од 10 милиона људи на планети, који је успео да преживи овако тешку саобраћајну несрећу. Кацигу није носио јер ју је дао другу којег је том приликом возио кући при повратку из кафића.

Он ће поводом обележавања Међународног дана сећања на жртве саобраћајних незгода, у сарадњи са Савезом студената Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду, 19. новембра 2018. године, са почетком у 12:45 часова говорити као гост на трибини у нашем граду. Након повратка из коме у којој је био више од 40 дана, живот је посветио томе да преношењем свог искуства утиче на младе да не понове исту грешку. Личним примером и предавањима о безбедности у саобраћају оживљава реалност опасности које младе вребају.

Како и сам каже за информативни портал „Голубица“ на живот данас потпуно другачије гледа:

– „Боље изгубити тренутак у животу, него живот у тренутку. Бавим се и поред посла у општини предавањем о безбедности у саобраћају. Наступао сам у Пожаревцу, Костолу, Великом Градишту, Белој Цркви, Крагујевцу, Београду, околини Смедерева, Смољинцу, Лучици, Пољани, Пругову… Први пут долазим у Нови Сад и веома сам срећан што ћу бити у прилици да младим Новосађанима пренесем своје тешко али корисно искуство. Према досадашњем искуству, верујем да ћу дати свој допринос већој сигурности у саобраћају, иако сам чуо да је Нови Сад град веома високе саобраћајне културе и безбедности“.

Сама његова појава оживљава чињеницу да се несрећа догађа не у филму или „некоме тамо“. Веома реалистичним приступом, допринео је да млади заиста и ефективно промене своје понашање у саобраћају.

Милан је за „Голубицу“ истакао председника Општине Пожаревац, годподина Банета Спасовића као човека који му је помогао и пружио шансу запосливши га у општинској управи где се поред основног посла бави и предавањима о безбедности у саобраћају.

Повезане објаве