Милојевић: Време је за спектакл

ПОНЕДЕЉАК, 17. СЕП 2018. Извор: РТС/ ТАНЈУГ

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић изјавио је да веома цени Наполи, али да његов тим нема ниједан разлог да се плаши било кога у Лиги шампиона и да нема намеру да се заустави на самом пласману у елитно такмичење.

„Дошли смо до тренутка који смо једва чекали… Меч много значи за цео клуб, Звезда има велику историју, а ова генерација је направила велики успех и заслужује да игра Лигу шампиона. Нека буду сви уверени да ћемо урадити све да се не зауставимо на томе. Биће тешко против Наполија, али мотивисани смо за спектакл“, рекао је Милојевић на конференцији за медије на стадиону „Рајко Митић“.

Он је цитирао тренера Наполија, чувеног Карла Анчелотија, да је Звезда „фасцинантан аутсајдер“.

„Интересантна и симпатична ми је та изјава. Велики респект имам према Наполију, али не плашимо се никога. Пробаћемо да будемо оно што јесмо, нека буде како буде. Не постоји играч на свету кога се плашимо, у супротном не бисмо ни излазили на терен“, верује тренер црвено-белих у снагу свог тима.

За Анчелотија, троструког освајача Лиге шампиона, каже да је један од најбољих тренера на планети.

„Јако ценим Анчелотија, једног од најбољих тренера, што показују трофеји. Човек сам који воли да учи, доста тога сам и од њега учио и сада имам прилику. То је изазов за мене, могу да напредујем“, истакао је Милојевић.

Како је нагласио, велику веру има у наставак успеха црвено-белих у Европи.

„Морате да верујете, тако сам веровао и у Лигу шампиона. Новац игра значајну улогу на овом нивоу, али имали смо велику жељу, наду и борили се за ово. Снови које смо имали сада су ‘живи'“, оптимиста је Милојевић.

Према његовим речима, зна како ће се супротставити италијанском тиму, а у припреми меча му је помогао бивши фудбалер Црвене звезде и дугогодишњи тренер у Италији Синиша Михајловић.

„Чуо сам се са Михајловићем, разменили смо податке о Наполију, али не бих улазио у детаље. Хвала му на саветима“, поручио је Звездин тренер.

Фудбалер Црвене звезде Ненад Крстичић истиче да еуфорија никоме у екипи не смета, већ да ће јој помоћи да се више бори.

„Можда сам један од ретких који је доста пута играо против Наполија, знам какав је то тим и колико ће бити тешко. Спремићемо се као за сваки меч, даћемо максимум да остваримо позитиван резултат. Сањамо и маштамо да останемо у Европи и после групне фазе“, наводи српски репрезентативац, додајући да је имао много захтева за карте.

Бивши везиста Сампдорије каже да памти дуеле са Мариком Хамшиком, за кога каже је одличан играч.

„Тешко је наћи слабу карику у Наполију, а и да је има, нећу да је откривам. Хамшик је најтежи играч против кога сам играо, пуно се креће и брз је“, закључио је Крстичић.

Транспарент „Стоп насиљу над женама“ у Лиги шампиона

Координационо тело за родну равноправност Владе Србије и ФК Црвена звезда настављају сарадњу на пољу борбе против родно заснованог насиља и у Лиги шампиона, саопштио је српски шампион.

Како се наводи, након прошлогодишњег заједничког учешћа у глобалној кампањи „16 дана активизма против насиља над женама“, када је први пут на једном фудбалском стадиону, на утакмици Лиге Европе против Келна, послата порука против насиља над женама, донета је одлука да ове године на свим утакмицама Лиге шампиона које Црвена звезда буде играла у Београду буде постављен транспарент „Стоп насиљу над женама“.

На источној трибини стадиона „Рајко Митић“ на све три утакмице Лиге шампиона у овој години биће постављен транспарент на енглеском језику дуг 17 метара.

Циљ кампање је подизање свести јавности о потреби сузбијања насиља над женама и девојчицама, а Црвена звезда је први клуб који се укључио у кампању.

Повезане објаве