Настављају се улагања у Сремску Каменицу

Настављају се улагања у Сремску Каменицу

Настављају се улагања у Сремску Каменицу

Голубица, ПЕТАК 24.05.2019.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је кружни ток у Сремској Каменици чија је изградња недавно завршена.

Реч је о инвестицији вредној 90,5 милиона динара коју су заједнички финансирали Град и Покрајина. Наиме, на некада неуређеној четворокракој раскрсници улица Пут доктора Голдмана, Моше Пијаде и Бранислава Букурова, није био омогућен задовољавајући проток возила, као ни безбедно кретање пешака и бициклиста. Инвестиција je подразумевалa и изградњу новог јавног осветљења, уз путарске радове, а током њене реализације, саобраћај ниједног момента није био у прекиду, односно возилима је све време био омогућен прилаз Институту. Сада је, након два месеца, изграђена модерна саобраћајница са пешачким и бициклистичким стазама.

– Завршени су радови на изградњи кружне раскрснице у Сремској Каменици која се налази на самом уласку у место и на једној од најоптерећенијих саобраћајница, која води ка Институтима. У сарадњи са Месном заједницом, заједно смо радили на овом пројекту са Покрајинском владом. Ови радови су завршени нешто пре уговореног рока, а настављамо улагање у путну инфраструктуру, тако да ћемо радити и саобраћајницу, пешачку стазу и реконструкцију једног од паркинга на Институтима, како би се пацијентима и запосленима олакшало паркирање – рекао је Милош Вучевић.

Након обиласка кружног тока, градоначелник је посетио и спомен–збирку „Јован Јовановић Змај” у Сремској Каменици, односно Змајев музеј који је недавно реновиран и у саставу је Музеја града Новог Сада. Као врло прометан и коришћен простор, Музеј је временом  претрпео различита оштећења, те је за потребе реновирања урађен пројекат Санације и адаптације према којем су обновљени фасада, столарија, унутрашње просторије и санирана је ограда око парцеле.

– Змајев музеј је један од најлепших делова културне понуде Новог Сада. Град је издвојио око 6 700 000 динара за реконструкцију, а све уз стручну помоћ Завода за заштиту споменика културе. У питању је најкомплетнија реконструкција ове спомен-збирке до сад, места где је боравио и живео Јован Јовановић Змај, који је обележио не само нашу историју и књижевност, и по коме је Нови Сад познат и признат. Мислим да ће, не само каменичка деца, већ и она из свих делова града, па и екскурзије са ђацима из других градова, уживати у ономе што нуди Музеј – изјавио је градоначелник Вучевић.

Градоначелник је најавио даља улагања, првенствено у насеље Боцке, где ће на јесен почети изградња пет километара водоводне и канализационе мреже.

-Пројекти су завршени и успели смо да решимо све проблеме који су били веома комплексни. Град ће обезбедити новац у ребалансу за почетак радова, а део средстава ћемо добити и из Покрајине. Нећемо на томе стати. У сарадњи са председником Месне заједнице кренућемо у пројектовање канализационе мреже за Поповицу и Парагово, тако да настављамо да ширимо комуналну инфраструктуру у све делове града – рекао је Милош Вучевић.

 

Извор: Голубица

Нема Коментара

Поставите Коментар