НАЈАВЉЕН ВЕЛИКИ МУЗИЧКИ СПЕКТАКЛ НА МЕСТУ НЕКАДАШЊЕГ КОРЗОА

У оквиру програма „Калеидоскоп културе“, у суботу, 15. септембра, са почетком у 20.21 час, на Булевару Михајла Пупина- месту где се некада налазио чувени новосадски корзо, биће одржан велики концерт Војвођанског симфонијског оркестра са диригентом Александром Којићем и солистима Фонда за унапређење вокалне уметности младих „Меланије Бугариновић и ћерке Мирјане Калиновић-Калин“.

Тим поводом, у Градској кући одржана је конференција за новинаре на којој су се присутнима обратили члан Градског већа за културу Далибор Рожић, директор Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ Немања Миленковић, директор Војвођанског симфонијског оркестра Роман Бугар и председник Управног одбора Фонда за унапређење вокалне уметности младих „Меланије Бугариновић и ћерке Мирјане Калиновић – Калин“ у Новом Саду Синиша Бокан, као и прослављени оперски солисти и некадашњи стипендисти Фонда Данијела Јовановић и Никола Давид.

-Пре свега, желео бих да се захвалим Фонду „Меланије Бугариновић и ћерке Мирјане Калиновић – Калин“, Војвођанском симфонијском оркестру, Фондацији „Нови Сад 2021“, као и организацијама којe су узели учешће у креирању платформе „Калеидоскоп културе“ јер је она значајна за пројекат ЕPK – изјавио је Далибор Рожић и додао – Фонд „Меланије Бугариновић и ћерке Мирјане Калиновић – Калин“ ове године обележава 40 година од оснивања-јубилеј који заиста завређује пуну пажњу најшире јавности. Фонд нас континуирано подсећа на величину људског дела, будући да је ова оперска дива дала прилику талентованим уметницима да се развијају. Радујем се концерту који ће на прави начин обележити овај јубилеј и позивам Новосађане да дођу и уживају у квалитетном програму.

Директор Фондације „Нови Сад 2021“ Немања Миленковић истакао је да програм Калеидоскоп културе негује културу заједништва. Он је додао да је у питању организационо изузетно захтеван догађај који не би могао бити реализован без повезивања различитих актера, али ни без самих Новосађана.

-Одлучили смо да музиком Шостаковича, Бизеа, Росинија и других великих композитора затворимо једну од главних саобраћајница у Новом Саду и да своју дневну рутину подредимо овим великанима. Тако се сврставамо у ред метропола и Европских престоница културе – нагласио је Миленковић.

Директор Војвођанског симфонијског оркестра Роман Бугар је објаснио да ће публика у суботу уживати у бисерима класичне музике и да најављени концерт представља увертиру пред почетак нове сезоне Војвођанских синфоничара. Он се захвалио институцијама које су подржале оркестар да буде што транспарентнији и да постане бренд Новог Сада и Војводине.
Према речима председника Управног одбора Фонда „Меланије Бугариновић и ћерке Мирјане Калиновић – Калин“ Синише Бокана најављени концерт на достојан начин обележава јубилеј Фонда, једног од ретких који већ више деценија успешно  стипендира ђаке и студенте који се баве вокалном уметношћу. Он је изразио задовољство што су се позиву на учешће, поред садашњих одазвали и бројни бивши стипендисти од којих многи живе и раде у Националним операма и у   иностранству.

Међу њима су и Данијела Јовановић и Никола Давид који су се сложили да подршка Фондације много значи младим уметницима и то не само у материјалном смислу, већ и као подстрек у периоду када имају сумње.

-Велико срце Меланије Бугариновић нам је дало ветар у леђа и потврду да смо на правом путу и да вреди улагати у вокалну уметност- закључила је сопранисткиња Данијела Јовановић.

Извор: Град Нови Сад

 

Повезане објаве