Најављен 13. Сајам пословних могућности и стручних пракси – КOНTEХ

Голубица, ПОНЕДЕЉАК 11.03.2019.

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић присуствовао је конференцији за новинаре у Градској кући, на којој је најављен 13. Сajам пoслoвних мoгућнoсти и стручних прaкси – КOНTEХ у организацији Удружења студената електротехнике Европе-Локални комитет Нови Сад (EESTEC LS).

Конференцији су присуствовале и прeдстaвница кoмпaниje Vega IT, кoja je гeнeрaлни пoкрoвитeљ сajмa, Маја Божић као и глaвна oргaнизaтoрка КOНTEХ-a Aндриjaнa Нeдeљкoвић.
Ове године, 13. и 14. марта, на Факултету техничких наука биће одржан Сајам пословних могућности и стручних пракси – КОНТЕХ. Циљ пројекта је да се студентима и дипломцима Универзита у Новом Саду представи програм стручних пракси и запошљавања компанија учесница Сајма.

– Ово је битан догађај за Град Нови Сад, пре свега јер са једне стране имамо компаније углавном из ИТ сектора од којих је већина замајац развоја привреде како града тако и државе, а са друге стране имамо младе људе који завршавају факултете и који су будућност Новог Сада и Србије, и сигурно је да ће већина њих наћи посао у овим компанијама. Факултет техничких наука у последње време је генератор и расадник добрих идеја и на прави начин показује како треба да функционише сарадња привреде и науке – рекао је Радојевић и позвао послодавце и младе људе који ће учествовати на Сајму да користе све мере које Град спроводи кроз Акциони план запошљавања.

Представница компаније Vega IT Маја Божић нагласила је да је та компанија већ пету годину за редом генерални покровитељ Сајма.

– Драго нам је што смо поново део овог догађаја и што су оснивачи наше компаније бивши студенти Факултета техничких наука. Стручна пракса је место где студенти могу да примене у пракси све оно што су научили на факултету и да им то буде одскочна даска у каријери –истакла је Маја Божић и позвала све студенте на Сајам пословних могућности и стучних пракси.

Глaвна oргaнизaтoрка овогодишњег КOНTEХ-a Aндриjaнa Нeдeљкoвић рекла је да ће се ове године у оквиру Сајма представити 28 компанија из разних техничких области. Како је навела, на Сајму ће учествовати водеће компаније из области техничких наука, првенствено из Информационих технологија. Она је додала да Сајам омогућава и широк академски програм који за циљ има да пружи студентима и дипломцима прилику да се и лично усаврше како би се што боље припремили за свој будући професионални живот.

Свечано отварање 13. Сajмa пoслoвних мoгућнoсти и стручних прaкси – КOНTEХ биће одржано 13. марта у Свечаној сали на Факултету техничких наука са почетком у 9.00 часова.

 

Извор: Голубица

Повезане објаве