На Косово стигла вишенаменска војна возила из САД

На Косово стигла вишенаменска војна возила из САД

На Косово стигла вишенаменска војна возила из САД

Голубица, ПОНЕДЕЉАК, 10. ДЕЦ 2018, ИЗВОР: ТАНЈУГ

Вискокомобилна вишенаменска војна возила (HMMWV) стигла су из САД на Косово и очекује се да ће бити на располагању Оружаним снагама Косова, објавила је данас РТК2.

Како се наводи, на Косово су стигла 24 блиндирана оклопна возила „Хамви“ (Humvee), и подсећа да је у јулу ове године косовска влада потписала уговор о куповини 51 возила.

Церемонија пријема одрžана је у просторијама касарне Безбедносних снага Косова и на њој су учествовали високи локални и званичници америчке амбасаде.

Седница косовске скупштине на чијем ће дневном реду бити формирање такозване војске Косова заказана је за 14. децембар, наводи РТК2 и додаје да уочи те седнице председник скупштине Кадри Весељи борави у посети САД.
Амерички амбасадор у Приштини Филип Коснет изјавио је прошле недеље да је Вашингтон доследно подрžжавао развој Косовских снага безбедности и њихову трансформацију у оруžжане снаге.

Он је за РТК на албанском језику рекао да су САД уложžиле пуно новца у обуку, као и да је еволуција КСБ у оруžжане снаге Косова позитиван корак.

Нема Коментара

Поставите Коментар