НА ПОДБАРИ НОВИХ 50 ПАРКИНГ МЕСТА

Голубица, ПЕТАК 19.07.2019.

Члан Градског већа за комуналне послове Владимир Стојковић и директор ЈKП „Паркинг сервис“ Стеван Лугоња обишли су новоизграђени паркинг у Улици Филипа Вишњића на Подбари која је постала богатија за 50 нових паркинг места. На паркингу код зграде Архива Града Новог Сада, постављене су бехатон плоче, урађена је и комплетна атмосферска канализација као и нова расвета, а коришћење тог паркинга неће се наплаћивати.

-Захваљујући политици равномерног развоја Града, данас се налазимо на новом паркингу ЈКП „Паркинг сервис“ и настављамо даље са улагањима у Подбару, најстарији део нашег града, а све то у сарадњи са Алмашанима и ослушкујући њихове захтеве. Отварањем Културне станице „Свилара“ Алмашки крај је добио нови садржај којим привлачи не само Новосађане, већ и госте Новог Сада. Ускоро, након окончане јавне набавке, почињемо са изградњом Улице Марка Миљанова, а то је заједничка инвестиција Града и АП Војводине у износу од 247 милиона динара. Познато је да је та улица изузетно фреквентна и након изградње саобраћајних површина са пратећом инфраструктуром и јавним осветљењем биће омогућено ефикасно, рационално и безбедно одвијање саобраћаја, а важно је напоменути да ће комплетно постојеће зеленило у тој улици бити очувано. Поред тога, планирамо и реконструкцију 26 саобраћајница као наставак даљег улагања у Подбару. Надам се да ћемо ове године, у зависности од динамике коју спроводи ЈКП „Водовод и канализација“ почети прву фазу сређивања четири улице између Улице Епископа Висариона и Трга републике. Расписан је и завршен необавезујући јавни позив за изградњу паркинг гаража. Очекујем да ћемо у септембру моћи да распишемо конкурс и нађемо најбољег понуђача, стратешког партнера, који ће ући у изградњу осам или девет паркинг гаража, а једна од тих гаража предвиђено је да се налази испод Трга републике – рекао је Владимир Стојковић.

Директор ЈКП „Паркинг сервис“ Стеван Лугоња истакао је да је изградња паркинга износила 15 милиона динара, да су радови завршени у планираном року као и то да ће тај паркинг простор обрадовати становнике Подбаре и посетиоце Архива Града и Културне станице „Свилара“. Он је додао да ЈКП „Паркинг сервис“ почиње изградњу паркинга и у оним деловима Града који нису у зонама наплате и на тај начин ће, како је рекао, олакшати суграђанима паркирање. Он је најавио и велику инвестицију уз помоћ Града Новог Сада, изградњу нових 130 паркинг места у близини Геронтолошког центра и код помоћног терена стадиона „Кабел“.

 

Извор: Голубица

Повезане објаве