ГРАД ОБЕЗБЕДИО САВРЕМЕНО ВАТРОГАСНО ВОЗИЛО ЗА НОВОСАДСКУ ЈЕДИНИЦУ

НА ТРГУ СЛОБОДЕ ОБЕЛЕЖЕН ДАН ЗАШТИТЕ ОД ПОЖАРА

ГРАД ОБЕЗБЕДИО САВРЕМЕНО ВАТРОГАСНО ВОЗИЛО ЗА НОВОСАДСКУ ЈЕДИНИЦУ

Голубица, ЧЕТВРТАК 07.11.2019.

Поводом 7. новембра Дана ватрогасаца Србије, на централном тргу у Новом Саду одржан је тактичко-технички збор и приказане су вежбе градске ватрогасно-спасилачке јединице. Догађају су присуствовали градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и заменик начелника Сектора за ванредне ситуације Бобан Стевановић, а градоначелник је предао кључеве навалног ватрогасног возила које Град Нови Сад уступа Управи за ванредне ситуације за потребе опремања ватрогасно-спасилачке јединице у Новом Саду.

Реч је о возилу, вредном око 33 милона динара, израђеном премa посебним захтевима наручиоца и безбедносно техничким захтевима, а које је снабдевено ватрогасном и другом опремом. Ватрогасно спасилачко возило за гашење водом и пеном (ВСВ 3500/200) по конструкцији и опремљености припада групи навалних ватрогасних возила, за градске услове.

– Честитам свим ватрогасцима њихов дан, и желим да у име нас грађана искажем велику захвалност на томе што су будни и у приправности 24 часа, током целе године, а раде тежак, опасан и одговоран посао. Као Град хтели смо да помогнемо нашу бригаду, и ове године обезбедили смо модерно навално ватрогасно возило са најсавременијом опремом по светским стандардима. Волели бисмо да се оно што мање користи, а ако до тога дође, да помогне нашим ватрогасцима да буду што ефикаснији у пружању помоћи онима којима је потребна. Такође је важно за ватрогасну бригаду њено континуирано попуњавање, и надамо се да ће Министарство унутрашњих послова наставити да о томе води рачуна. Битно је и да решимо питање локације будућег Центра за ванредне ситуације у Новом Саду. Локалитет у Улици Јована Суботића апсолутно није адекватан, јер је град нарастао и околности су измењене – нагласио је градоначелник Вучевић и упутио честитке и добровољним ватрогасним друштвима похваливши њихов вредан ангажман у едукацији становништва и превенцији пожара.

Заменик начелника Сектора за ванредне ситуације Бобан Стевановић захвалио се градоначелнику и локалној самоуправи на препознатој потреби и створеним могућностима.

– Увођење у употребу овако модерног возила за урбане средине које има опрему за реаговање у ванредним ситуацијама свих врста, подиже ниво безбедности овог града и регије. Министарство наставља континуирано да доприноси стварању повољних материјално-техничких услова и унапређењу ресурса, већином кроз реализацију капиталних пројеката. До овог тренутка је широм Србије уведено 45 ватрогасно-спасилачких возила овог типа, уз осталу опрему, у последње две године запослено је 266 ватрогасаца-спасилаца, а до краја 2019. запослићемо још њих 214 који ће, након обуке која је у току, бити део система – нагласио је Стевановић.

 

Извор: Голубица

Нема Коментара

Поставите Коментар