Нова санитетска возила за Хитну помоћ

Нова санитетска возила за Хитну помоћ

Нова санитетска возила за Хитну помоћ

Голубица, УТОРАК 09.07.2019.

Заменик градоначелника Новог Сада Срђан Кружевић посетио је Завод за хитну медицинску помоћ Новог Сада и предао кључеве директору Завода др Богдану Живановићу за два нова санитетска возила за ургентне екипе. У питању су возила марке „FIAT Ducato“ и за њих је издвојено 10 400 000 динара. Возила за ургентне екипе опремљена су медицинско-техничким апаратима: сетом за кисеоник, расклопивим носилима, кардиолошком столицом, системом радио везе и др.

– Град Нови Сад је од 2013. до 2018. године уложио у Завод за хитну медицинску помоћ 173,3 милиона динара што су значајна средства, а изградњом нове, централне зграде и набавком најсавременије медицинско-техничке опреме, трудили смо се да обезбедимо најбоље могуће услове за рад Завода. Данас предајемо два санитетска возила вредности 10 400 000 динара које Град даје на коришћење, а последњих година је дато 19 таквих возила. Та возила су активна 24 сата и то 7 дана у недељи, тако да Град увек планира на годишњем нивоу бар два оваква возила за Завод. Она располажу најсавременијом опремом, какву нема ни један Завод за хитну помоћ у Србији, по последњим светским стандардима. То значи да грађанима Новог Сада пружамо могућност да буду збринути на најбољи могући начин. Град Нови Сад има стабилан буџет који се пажљиво планира и зато Завод никада неће остати ускраћен за подршку било које врсте – рекао је Срђан Кружевић.

Директор Завода др Богдан Живановић се захвалио градоначелнику Милошу Вучевићу и заменику градоначелника Срђану Кружевићу, као и Градској управи за здравство на великој посвећености и суштинском схватању проблематике рада Завода за хитну медицинску помоћ.

– Град Нови Сад заједно са нама покушава да реши сваки изазов пред којим се нађемо, а све у циљу заједничке бриге о суграђанима. Наша возила годишње пређу много километара, чак преко милион и седам стотина хиљада, јер радимо 365 дана у години 24 часа. Није само циљ што пре доћи до пацијента, већ је поента и у опреми за њихово адекватно збрињавање. До краја године ће нам Град набавити и један професионални дефибрилатор вредности око два милиона динара, као и десет аутоматских екстерних дефибрилатора, које ћемо ставити у санитетска возила – рекао је др Богдан Живановић.

 

Извор: Град Нови Сад

Нема Коментара

Поставите Коментар