Нови пораз Воше, пост настављен

Голубица, СУБОТА 02.03.2019.

Ништа лепо није се догодило фудбалерима Војводине на стадиону Вождовца у Београду.

Иако су веровали да могу да стигну до сва три бода, Новосађани су поново погнутих глава напустили терен, трећи пут заредом овог пролећа, продуживши голгетерски пост за пуних 513 минута. Без голова нема ни победа, а Новосађани јуче јесу претили, али без ефекта.

У првих 45. минута мало тога имали смо да забележимо. Домаћин је имао теренску иницијативу, али је једину какву-такву прилику створио у 15. минуту када је Трујић шутирао преко гола. На другој страни Воша се мучила са организацијом игре, није успевала дуже да задржи лопту у поседу, а велике проблеме имала је по левом блоку који је покривао Младен Деветак, због тога је тренер Кривокапић већ средином полувремена на загревање послао, испоставило се трагичара сусрета Аранђела Стојковића. Ипак, до одласка на велики одмор промене резултата није било, иако је црвено-бели тим успоставио равнотежу на терену.

У наставку гости су били екипа која је била конкретнија и опаснија. Почело је шансама Матића у 54. минуту чији је ударац по земљи завршио поред стативе, настављено покушајем Ђурића који десетак минута касније који је Кнежевић одбио, а Езе није успео да искористи тај одбитак. У 70. минуту по левој страни сјајно је продро Миљевић, упослио Езеа, који је упутио нови непрецизан ударац. У 85. минуту уследио је ударац Дуроњића, али је голман Емил Роцкова сјајно интервенисао. Стицао се утисак да Војводина стезала обруч, али преко великих невоља на пољу реализације никако није успевала да пређе. Уследио је финиш сусрета када је домаћин кренуо у контранапад и чинило се да ће то одбрана Новосадског тима лако решити. Међутим, уместо да избаци лопту ван свог шеснаестерца, Стојковић није приметио да му се иза леђа прикрао Микић, који је прихватио лопту и поклон претворио у велику радост за себе и своје саиграче.

А. Предојевић

Вождовац – Војводина 1:0 (0:0)

БЕОГРАД: Стадион Вождовца, гледалаца 500, судија: Милановић (Ћуприја), стрелац: Микић у 88. минуту. Жути картони: Кнежевић (Вождовац), Деветак, Граовац (Војводина).

ВОЖДОВАЦ: Кнежевић 6,5, Дуроњић 6,5 (Бошњак), Трујић 6,5, Микић 7, Вуковић 7 (Мишић), Михајлов 7, Павловић 6,5, Јовановић 6,5, Ћирковћ 6,5, Срнић 6,5, Машовић 6,5 (Арсић).

ВОЈВОДИНА: Роцков 6,5, Лазаревић 6,5, Граовац 7, Саничанин 6, Деветак 5,5 (Стојковић 5,5), Митошевић 6,5, Милојевић 6,5, Ђурић 6,5, Гојков 6, Езе 6,5, Матић 6 (Срећковић 6).

 

 

 

Извор: Дневник ФОТО: Ф. Бакић

Повезане објаве