Нови Сад купује 100 нових аутобуса

Нови Сад купује 50 нових аутобуса

Нови Сад купује 100 нових аутобуса

Голубица, ПОНЕДЕЉАК 25.03.2019.

ЈГСП располаже са 268 аутобуса, од чега су 191 соло, 72 зглобна, а 5 аутобуса су мањег капацитета. Међутим, просечно су старији од 12 година, па у том предузећу наводе да би требало сваке године да обнове 10 одсто од укупног броја возила у возном парку.

На седници Скупштине града усвојени су нови Статут града, низ урбанистичких планова, саслушани су извештаји заштитника грађана и Правобранилаштва, а дошло је и до смене на челу „Зоохигијене и ветерине“, након што је Скупштина за в. д. директора поставила Ивану Кукин, после оставке коју је поднео досадашњи директор Ненад Беновић.

–  Данас мењамо програм пословања ГСП-а – рекао је  градоначелник Милош Вучевић. – Крећемо у набавку 50 нових аутобуса за ГСП. Одобрићемо куповину 13 аутобуса из буџетске резерве, а у ребалансу ће ићи још 37 аутобуса. Планирамо 2020. године нових 50 аутобуса, и то све на гас, због заштите животне средине и трошкова горива. Идемо на безбеднији, квалитетнији и удобнији јавни превоз и мислим да ћемо у наредне две године обновити 50 одсто возног парка ГСП-а. Град разговара с произвођачима и добављачима о новој набавци за 2020. годину.

 

 

Извор: Голубица

Нема Коментара

Поставите Коментар