Нови Сад купује 100 нових аутобуса

Голубица, ПОНЕДЕЉАК 25.03.2019.

ЈГСП располаже са 268 аутобуса, од чега су 191 соло, 72 зглобна, а 5 аутобуса су мањег капацитета. Међутим, просечно су старији од 12 година, па у том предузећу наводе да би требало сваке године да обнове 10 одсто од укупног броја возила у возном парку.

На седници Скупштине града усвојени су нови Статут града, низ урбанистичких планова, саслушани су извештаји заштитника грађана и Правобранилаштва, а дошло је и до смене на челу „Зоохигијене и ветерине“, након што је Скупштина за в. д. директора поставила Ивану Кукин, после оставке коју је поднео досадашњи директор Ненад Беновић.

–  Данас мењамо програм пословања ГСП-а – рекао је  градоначелник Милош Вучевић. – Крећемо у набавку 50 нових аутобуса за ГСП. Одобрићемо куповину 13 аутобуса из буџетске резерве, а у ребалансу ће ићи још 37 аутобуса. Планирамо 2020. године нових 50 аутобуса, и то све на гас, због заштите животне средине и трошкова горива. Идемо на безбеднији, квалитетнији и удобнији јавни превоз и мислим да ћемо у наредне две године обновити 50 одсто возног парка ГСП-а. Град разговара с произвођачима и добављачима о новој набавци за 2020. годину.

 

 

Извор: Голубица

Повезане објаве