НОВИ САД: ОШ „Милош Црњански“ добија нову зграду

Голубица, ПОНЕДЕЉАК 02.09.2019.

Градоначелник Новог сада Милош Вучевић и Председник Покрајинске владе Игор Мировић, обишли су данас, првог дана нове школске године, Основну школу „Милош Црњански“ у новосадском насељу Сателит, како би се упознали са ситуацијом у тој образовној установи. Након обиласка истакнуто је да ће школа бити или комплетно реконструисана или ће бити изграђен нови објекат школе.

Градоначелник Милош Вучевић је нагласио да у школу „Милош Црњански“ деценијама није довољно улагано. Истакао је да постоје две опције, односно да се објекат који је у веома лошем стању са неусловним просторијама за рад  – реконструише или да се у дворишту изгради нови објекат, а на месту постојећег направи спортски терен.

Мировић је навео да је последњих година широм Војводине у току реконструкција и изградња великог броја објеката основних и средњих школа, ученичких домова.

Он је подсетио да је Покрајина финансирала изградњу нове школе у Сремској Митровици, завршава се ученички дом у Бачкој Тополи,  који је годинама био затворен као промашена инвестиција претходне власти, а пре неколико дана доведени су до краја и радови на изградњи предшколске установе у Ковину.

„За неколико дана за школску децу почињемо још један важан објекат. Реч је о дворцу Хетерленд у Бочару, у општини Нови Бечеј, где смо такође имали велику проневеру претходне власти“, навео је Мировић и додао и да је у току дигитализација у великом броју школа широм Војводине, истакао је Мировић.

 

Извор: Голубица

Повезане објаве