Нови снимци трагедије на Шерметјеву, авион ударио у тло па се запалио (ВИДЕО)

Голубица, ПОНЕДЕЉАК 06.05.2019.

Објављени нови снимци надзорних камера аеродрома „Шерметјево“ на којима се види како авион покушава да слети, али удара о тло од ког се одбија, затим опет удара, док задњи део почиње да гори великом брзином.

На месту пожара авиона „сухој суперџет 100“ на московском аеродрому „Шереметјево“ пронађене су две црне кутије и оне се тренутно анализирају, преносе РИА Новости.

„Пронађене су и демонтиране обе црне кутије – уређај за праћење параметара лета и снимач разговора у авиону“, рекао је за РИА Новости представник хитних служби региона.

Према његовим речима, сада на црним кутијама раде истражитељи. Након тога ће кутије бити предате на декодирање специјализованој организацији.

Истражују се три верзије узрока трагедије – недовољна квалификација пилота и диспечара, технички проблеми и неповољни временски услови.

У авионској несрећи на московском аеродрому Шереметјево када се запалио авион у којем је било 78 путника и чланова посаде погинула је 41 особа.

Тридесет седам људи је преживело, међу њима су и пилоти који су потврдили да је гром ударио у авион, после чега се мотор запалио.

Власти руског региона Мурманск прогласиле су тродневну жалост.

Путнички авон „сухој суперџет 100“ компаније „Аерофлот“ са 73 путника и пет чланова посаде полетео је од Москве ка Мурманску, али се због техничких проблема убрзо вратио и запалио у покушају да принудно слети на Шереметјево.

Авион је произведен 2018. године.

Вучић упутио телеграм саучешћа

Поводом трагедије на аеродрому „Шереметјево“ председник Србије Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа руском председнику Владимиру Путину.

 

Извор: РТС, РИА НОВОСТИ

Повезане објаве