ОДБОЈКАШИ НА КРОВУ ЕВРОПЕ

Голубица, НЕДЕЉА 29.09.2019.

Одбојкаши Србије савладали су, након преокрета, Словенију са 3:1 (19:25, 25:16, 25:18, 25:20) у финалу Европског првества у париском Берсију. Ово је трећа европска титула за наше одбојкаше.

Одбојкаши Србије придружили су се одбојкашицама и сада су заједно на европском престолу. После велике борбе у четири сета надиграли су Словенце. Велики отпор пружио ј епротивник, освојио први сет, али „машина“ којим је руководио Слободан Ковач је дошла до своје игре, преокренула резултат и стигла до велике победе.

Словенци су боље ушли у меч, стекли предност. Међутим наши су одговорили стигли предност. Ипак средином сета противник је успео да стекне осетнију предност коју је успео у финишу да увећа и освоји први сет са 25:19.

Уследио је фантастичан одговор одбојкаша Србије. Сјајним сервисима поремећен је пријем противника, што је удаљило њихове средњаке од мреже. Прорадио је наш блок, што је резултирало убедљиво освојеним другим сетом 25:16.

Слична слика и у трећем сету. Поново су наши доминирали. Сјајан сервис, одлична игра у пољу и блок, поново нашима доносе убедљиву предност, коју успевају да сачувају до краја сета – 25:18.

Велика бораба и у, испоставило последњем сету. Противник се држао до резултата 10:9. Тада наши појачавају и убрзо стижу до шест поена предности 18:12. Потом рутински приводе сет и меч крају – 25:20.

 

Извор: РТС

Повезане објаве