Одлуке Владе, минимална цена рада следеће године 155,3 динара

Одлуке Владе, минимална цена рада следеће године 155,3 динара

Одлуке Владе, минимална цена рада следеће године 155,3 динара

ПЕТАК, 14. СЕП 2018, 18:12 -> 21:48 Голубица ИЗВОР:ТАНЈУГ  РТС

Влада Србије је усвојила на данашњој седници одлуку о висини минималне цене рада за период јануар-децембар 2019. године. Усвојен и низ других одлука и закључака.

Минимална цена рада, без пореза и доприноса за обавезно социјално осигурање, за наредну годину износиће 155,3 динара (нето) по радном часу, уз повећање од 8,6 одсто које ће се примењивати од 1. јануара, наводи се у саопштењу Канцеларије Владе за сарадњу с медијима.

Чланови Владе усвојили су данас и Основу за закључивање Споразума између Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Европске организације за нуклеарна истраживања (ЦЕРН) у погледу сарадње на терену укључујући и контекст програма ЦЕРН-а за наставнике и ученике средњих школа и сродне наставне и теренске активности.

За потписника споразума овлашћен је министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић.

На седници је усвојен Предлог закона о централном регистру обавезног социјалног осигурања.

Усвајањем овог закона обезбедиће се јединствена база података о обвезницима доприноса за обавезно социјално осигурање, осигураницима и осигураним лицима у коју се подаци уносе и чувају и дневно електронски ажурирају.

Влада Србије данас је усвојила и Стратегију за борбу против високотехнолошког криминала за период од 2019. до 2023. године, са акционим планом.

Доношење овако значајног документа, како је саопштено, поред усклађивања законодавства с међународним стандардима, има за циљ да ојача оперативне капацитете и делује проактивно у погледу спречавања сексуалног злостављања деце на интернету и подигне ниво свести грађана када је у питању високотехнолошки криминал.

Национална спортска признања, према одлуци Владе Србије, биће додељена Ањи Пешић, рођеној Спасојевић,  и Ивани Ђерисило за освојене бронзане медаље на Светском првенству у одбојци у Јапану 2006. године и Влади Петковићу за освајање бронзане медаље на Европском првенству у одбојци које је одржано 2007. године у Руској Федерацији.

Влада усвојила више закључака

Чланови Владе усвојили су закључак о усвајању Оквирног споразума између Републике Србије и привредног друштва „Shandong Linglong Tire“ са седиштем у провинцији Шандонг у Кини.

Такође, усвојен је закључак о усвајању Меморандума о разумевању између Србије и привредног друштва „Shandong provincial transportation group“, закључак о усвајању Меморандума о разумевању између Србије и привредног друштва „Shijiazhuang Zhiyi Zinc Industry“ са седиштем у провинцији Хебеј у Кини.

На седници је усвојен и закључак о усвајању Меморандума о разумевању у вези са кинеско-српским индустријским парком пријатељства између Србије и Народне Владе покрајине Хебеј, закључак о усвајању протокола о реализацији Меморандума о разумевању између Србије и компаније „Lanzhou Guangtong New Energy Automobile“ из Кине.

Увојен је закључак о усвајању Протокола о разумевању између Владе Србије и ХБИС групе, закључак о утврђивању Основе за закључивање споразума о међународном индустријском партнерству између Министарства трговине, туризма и телекомуникација Србије и Међународног индустријског партнерства Информатичког пута свиле.

Влада је усвојила и закључак о утврђивању Основе за вођење преговора са кинеском Експорт-Импорт банком у вези са одобравањем кредита за повлашћеног купца за финансирање пројекта изградње топловода Обреновац – Нови Београд.

Како се додаје у саопштењу, усвојен је и закључак о утврђивању Основе за вођење преговора и закључивање оквирног споразума између Владе Кине и Владе Србије о обезбеђењу Србији концесионалног зајма Кине за потребе спровођења пројекта изградње обилазнице око Београда на ауто-путу Е70/Е75 (деоница: мост преко реке Саве код Остружнице – Бубањ поток).

Усвојен је и закључак о утврђивању Основе за вођење преговора са кинеском „Експорт-Импорт“ банком у вези са одобравањем уговора о државном концесионалном зајму за пројекат изградње обилазнице око Београда на ауто-путу Е70/Е75 (деоница: мост преко реке Саве код Остружнице-Бубањ поток).

 
Нема Коментара

Поставите Коментар