Од експлозије бомбе испод аута бивши полицајац остао без ноге

Од експлозије бомбе испод аута бивши полицајац остао без ноге

Од експлозије бомбе испод аута бивши полицајац остао без ноге

Голубица, СУБОТА 11.05.2019.

Мушкарац који је синоћ рањен када је у новосадском насељу Детелинара експлодирала бомба испод његовог аутомобила „BMW X5“, бивши је полицајац Далибор Богдановић (42), звани Боћа.

Како је речено у Ургентном центру у Новом Саду, где је пребачен с тешким повредама, синоћ му је у свесном стању ампутирана нога, али се лекари још боре за његов живот.

У експлозији није повређен нико од пролазника, улица је одмах затворена због увиђаја, а детонација се чула у већем делу града.

Новосадска полиција интензивно истражује покусај убиства Богдановића, а како Радио-телевизије Војводине незванично сазнаје у току су привођења више лица из криминогене средине која се испитују о околностима синоћне експлозије.

Неки од приведених су блиски Богдановићу, а има и оних са којима је жртва раније била у сукобу.

Далибор Богдановић Боћа некадашњи је новосадски полицајац, коме се тренутно суди за отмицу Горана Цвијетића из Будисаве 2017. године.

Један је од петорице окривљених за отмицу Цвијетића. Осим њега, са слободе се бране и Владица Ракић, Горан Ковачевић Горанац, Ненад Стевић и Божидар Боснић.

Цвијетић, за кога су ова петорица сумњали да је умешан у убиство Стевићеве девојке Теодоре Каћански 2016. и рањавање Ника Ускоковића 2017. године, отет је 22. маја 2017. године на Детелинари. Недуго затим су ухапшени Ненад Стевић и Божидар Боснић, а преостала тројица касније.

На почетку суђења петорица осумњичених изјавили су пред судијом да се не осећају кривим и тврдили да су Цвијетићево „грађанско хапшење“ извели како би га предали полицији. Изјавили су и да су Цвијетића, између осталог, ухапсили и због тога јер су мислили да намерава да учини још неко кривично дело.

Богдановић је рањен и пре пет година, када је био радник полиције и комесар за безбедност ФК Војводина. Рањен је у руку и стомак 3. октобра 2014. године, два сата после поноћи центру Новог Сада.

На њега је испред локала у Улици Лазе Косића пуцао Јован Кецман Цоја, вођа навијача ФК Нови Сад „Корида“.

Они су се прво посвађали око музике у локалу у коме су били гости, а потом је дошло до туче, у коју су се умешали и навијачи, њихови пријатељи.

Тада је Кецман извукао пиштољ, испалио више метака у Богдановића, па побегао.

Богдановић је раније био лични телохранитељ Ненада Чанка, лидера ЛСВ. Својевремено је радио и као полицајац, био припадник Интервентне бригаде.

Због проблематичног карактера и контаката с разним сумњивим особама, последњих година је распоређен на административне послове у Полицијској управи Нови Сад.

Када је дошло до измена у руководству ФК Војводина, постављен је за комесара за безбедност овог клуба.

Ребић: Овај покушај убиства биће убрзо расветљен

Синоћ се у Новом Саду догодио покушај убиства једног лица из криминогене средине, постоје одређена сазнања по којима поступа полиција заједно с Тужилаштвом и верујем да ће овај покушај убиства бити убрзо расветљен, изјавио је данас директор српске полиције Владимир Ребић.

Он је за РТС рекао и да је „од почетка ове године расветљено више 95 одсто убистава и истакао да има пуно поверење у полицију да ће бити решен и овај случај у Новом Саду.

Упитан да ли статистика указује да је у Србији криминал у порасту, он је рекао да статистика показује управо супротно, односно да је 2018. била година са најмање кривичних дела у Србији у 21. веку.

„Број кривичних дела који се десио 2018. у односу на 2017. годину је за око 6,5 одсто мањи, односно догодило се 6.000 кривичних дела мање. Чињеница да се у прва четири месеца ове године догодило 12 одсто мање кривичних дела, показује да је Србија постала сигурније тло за своје грађане“, рекао је Ребић.

Навео је и да се смањује и број тешких крађа (за 16 одсто), број случајева насиља у породици (за 17 одсто), број разбојништава (за 18 одсто).

„Од почетка ове године догодило се само једно убиство које се могло окарактерисати као мафијашки обрачун“, навео је Ребић.

 

Извор: РТС, РТВ

Нема Коментара

Поставите Коментар