Отворен модернизовани прелаз Бајмок

Голубица, ЧЕТВРТАК 07.02.2019.

После 18 месеци реконструкције, отворен је модернизовани гранични прелаз Бајмок–Бачалмаш. То је један од осам граничних прелаза са Мађарском који је, захваљујући улагању од 1,8 милиона евра из претприступних фондова Европске уније, проширен и уређен по највишим стандардима.

Модернизовани гранични прелаз Бајмок је удаљен тридесетак километара од Суботице. Прелаз је имао само један контејнер и надстрешницу, а сада су то два улаза и два излаза са пратећом инфраструктуром.

Прелаз су симболично отворили шеф делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици и министар финансија Синиша Мали, подизањем рампе.

Министар финансија Синиша Мали рекао је да му је посебно драго то што су објекти урађени у складу са највишим стандардима, да су обезбеђени најбољи могући усалви за рад граничних и осталих служби.

Мали каже да му се свиђа што постоји посебна трака и посебан објекат и за пролаз аутобуса.

„Сигуран сам да ће овај гранични прелаз, с обзиром на то да се налази 50 километара од Хоргоша и 30 километара од Келебије, поготово у летњим месецима знатно утицати на то да се растерете та два гранична прелаза и да се убрза проток робе, људи и услуга између Мађарске и Србије“, рекао је Мали.

Гранични прелаз ради од седам до 19 часова. Министар Мали рекао је да постоји могућност да убудуће прелаз има радно време од 00 до 24 часа.

Мали је најавио да ће, поред радова на прелазу Сот, бити реконструисани и прелази Гостун и Котроман.

 

 

 

Извор: РТС

Повезане објаве