Пашалић у контакту са црногорским колегом због случаја Саре Видак

ПЕТАК, 24. АВГ 2018, 18:11 -> 18:50  ИЗВОР:ТАНЈУГ

Заштитник грађана Зоран Пашалић саопштио је да је у сталном контакту са својим црногорским колегом Шућком Баковићем, који је посетио Београђанку Сару Видак у притворској јединици затвора у Спужу, а потом о свему писмом обавестиo Пашалића.

Представници црногорског омбудсмана су приликом обиласка Саре Видак разговарали са њом и том приликом утврдили да је третман који се према њој примењује у складу са свим законским стандардима.

„Сара Видак није се жалила на третман и услове у притвору, већ је навела да се службеници у затвору према њој односе коректно, културно и професионално, да поштују њена права, да је просторија у којој борави уредна и пространа, а у то су се уверили и представници црногорског омбудсмана. Сари Видак обезбеђена је и потребна лекарска нега, а лекар је обилази свакодневно“, наведено је у писму црногорског омбудсмана достављеном Заштитнику грађана Србије.

Оно на шта се држављанка Србије жалила тиче се истражног поступка, лишавања слободе и притварања, што су питања која нису у надлежности омбудсмана.

„С обзиром на такво стање ствари, Заштитник људских права и слобода Црне Горе нема основа за даље поступање у конкретном случају, али како се наводи у писму, сарадња двеју институција у оваквим питањима од значаја је у остваривању права лица лишених слободе, те црногорски омбудсман остаје на располагању за даљу сарадњу“, саопштио је oмбудсман Зоран Пашалић.

Пашалић наводи и да ће остати у свакодневном контакту са црногорским колегом Шућком Баковићем и да ће наставити да прати случај Саре Видак.

Повезане објаве