Пожар у згради Мисије Србије при УН

Пожар у згради Мисије Србије при УН

Пожар у згради Мисије Србије при УН

Голубица, ПОНЕДЕЉАК, 10. ДЕЦ 2018, ИЗВОР: РТС/ТАНЈУГ ФОТО: Google.news

Три цивила и један ватрогасац задобили су лакше повреде у пожару који је избио у згради Мисије Србије при УН у Њујорку. Пожар је угашен, а две канцеларије су изгореле.

У згради Сталне мисије Републике Србије при Уједињеним нацијама у Њујорку синоћ после 20.00 часова догодио се пожар, саопштило је Министарство спољних послова Србије.

Пожар је након интервенције ватрогасаца угашен, a нико од особља Мисије није повређен. Пожаром су захваћене две канцеларије.

Према речима шефа Мисије Милана Милановића надлежне службе које су одмах изашле на лице места установиле су да су пожар узроковале неисправне инсталације.

„На срећу имамо осигурање. Тренутно чистимо јер су прозори полупани и вода се слива низ степенице. Тренутно немамо интернет. У канцеларијама које су изгореле налазио се само намештај. Једна канцеларија се није користила, а у другој је седела једна колегиница која ће бити премештена у другу канцеларију. Срећа је да је пожар рано примећен и да су ватрогасци брзо стигли“, рекао је Миловановић за Танјуг.

Амерички сајт Њујорк дејли њуз пренео је да су у пожару који је избио после 20 сати повређена три цивила и један ватрогасац, који су задобили лакше повреде.

Због пожара који је избио у згради, а који је угашен мало пре 22 сата, била је затворена Пета авенија.

Зграда која се налази на Петој авенији у близини 67. улице и преко пута Централ парка под заштитом је државе од 1966. године.

Изграђена је 1905. године и била је позната као кућа Роберта Ливингстона Бикмана, пре него што је постала Стална мисија бивше СФРЈ при Уједињеним нацијама.

Пројектовала ју је њујоршка архитектонска фирма „Ворен и Ветмор“, која је осмислила и станицу Гранд Централ на Менхетну.

Зграда се тренутно продаје, а почетна цена је 50 милиона долара.

Нема Коментара

Поставите Коментар