Положен камен темељац за изградњу станова припадника снага безбедности

Положен камен темељац за изградњу станова припадника снага безбедности

Положен камен темељац за изградњу станова припадника снага безбедности

Голубица, СРЕДА 07.08.2019.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и председница Владе Републике Србије Ана Брнабић положили су камен темељац за изградњу станова намењених припадницима снага безбедности.

Полагању камена темељца присуствовали су потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, министар одбране Александар Вулин, као и председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Како је рекао градоначелник Новог Сада Милош Вучевић реч је о заједничком пројекту Владе Србије и Града Новог Сада, у првој фази гради се 548 станова, а припадници снага безбедности моћи ће да их купе по цени од око 500 евра за квадратни метар.

– Поносан сам и срећан што почиње реализација пројекта који је председник Александар Вучић најавио пре више од годину дана, а ми као Град учинићемо све да ово буде једно модерно, лепо опремљено насеље, пријатно за живот. Неће овде бити гето, нити социјални станови, већ модерни објекти са свим пропратним садржајима, а градиће се и атлетски центар где ће спортисти имати одличне услове за тренинг.

Променићемо „крвну слику“ овог дела града, а коначно имамо могућност да све унапред предвидимо. То је најмање што смо могли да учинимо за припаднике служби безбедности због свега што су учинили и што чине и у тешким и у мирнодопским временима – нагласио је градоначелник Вучевић.

Премијерка Брнабић истакла је да Србија води политику дела, а не политику речи.

– Након Ниша, Врања, Краљева, Крагујевца и у Новом Саду почиње градња станова, и то је начин да кажемо хвала онима који стављају своје животе у опасност да би животи свих грађана били мирни и безбедни. Цео овај пројекат такође покреће грађевинску индустрију и осамдесет посто материјала је домаћег порекла. То је показатељ снажније економије и бољег буџета Републике Србије, а све захваљујући реформама које је 2014. покренула Влада на челу са Александром Вучићем – рекла је Ана Брнабић и поменула значај још два велика пројекта у Новом Саду до краја године, односно почетак изградње и реконструкције Клиничког центра Војводине и изградње Биосенс института који, како је оценила, ставља Нови Сад и Србију на европску мапу изврсности и иновација.

Зорана Михајловић такође је истакла важност пројекта за домаћу привреду и индустрију, с обзиром на то да су ангажоване домаће компаније.

– На иницијативу председника Вучића, претходних година много се урадило за оне од којих тражимо да ризикују своје животе и бране нашу слободу. Обезбедили смо им нове униформе, нова возила, повећали смо им плате и сада, што је најважније за њих и њихове породице, обезбедићемо им кров над главом, под повољним условима – закључио је Небојша Стефановић.

 

Извор: Голубица

 

Нема Коментара

Поставите Коментар