Поново уклоњена депонија на Темеринском путу

Голубица, СУБОТА 09.03.2019.

ЈКП „Чистоћа“ је поново уклонила једну од највећих депонија у Новом Саду, на Темеринском путу. У овој акцији учествовали су радници и механизација нашег предузећа, а однето је више стотина кубика смећа.

– Годишње уклањамо дивље депоније са више од 12.500 локација на територији града са приградским насељима. На дневном нивоу реч је о 30 до 40 локација. Количина смећа која се у том процесу сакупи је око 900 кубика месечно, дакле око 11.000 кубика годишње. Овде се подразумевају и најмање, од по неколико кубика, али и оне највеће, по више од 100 кубика смећа на једној локацији. Ови послови се обављају, како у нашем редовном режиму рада, тако и по пријавама грађана и комуналне инспекције. Дивље депоније представљају проблем са којим се наше предузеће суочава свакодневно. Такође, редовно апелујемо на суграђане да их не праве и да смеће одлажу у контејнере и друге посуде намењене за то. Нажалост, још увек има оних несавесних, који се о такве апеле оглушују и који угрожавају своју околину. Свакодневно радимо на томе да град одржавамо чистим и уредним и у том послу очекујемо помоћ Новосађана – истакао је директор ЈКП „Чистоћа“ Владимир Зеленовић.

Депонија на Темеринском путу је, сада већ пословично, међу највећима у граду и константно се појављује изнова. Апелујемо још једном на суграђане и предузећа да тамо не одлажу смеће.

 

Извор: Голубица

Повезане објаве