Пораз рукометашица од Русијe

Голубица, НЕДЕЉА, 09. ДЕЦ 2018, ИЗВОР: РТС

Женска рукометна репрезентација Србије поражена је од селекције Русије са 29:25 у првом мечу друге фазе Европског шампионата у Француској. Следећи меч Србија игра против Црне Горе у понедељак од 21.00 час.

Добро је стартовала наша селекција и у два наврата имала предност. Шансу за вођство од два гола пропустила је из седмерца да донесе Крпеж Слезак.

Такође, селекција Србије није материјализовала школски добро одрађене акције да поентира са крила, док је у моментима када је имала и два играча више у пољу, недостајало концентрације.

Русија је од тог тренутка заиграла знатно боље, користила велики број грешака рукометашица Србије и из контри лако долазила до погодака.

Пред крај првог полувремена Србија је са пет смањила предност Рускиња на три гола.

У другом делу игре није се много тога променило, Русија је играла веома чврсто у одбрани, користивши и најмању грешку наше селекције, које су претварале у брзе и лаке поготке.

Предност Рускиња варирала је од шест до четири гола читаво друго полувреме, па упркос покушајима Србије да се меч уведе у неизвеснију завршницу, до тога није дошло.

Најефикасније у победи Русије биле су Дмитрова са седам и Вијакирева са шест погодака.

У селекцији Србије истакле су се Крпеж Слезак са седам и Стоиљковић са пет голова.

Србија остаје на четвртом месту и два освојена бода која су пренета из прве фазе, а наредни меч наше рукометашице играју већ у понедељак против селекције Црне Горе.

Меч против Црне Горе игра се од 21.00 час уз директан пренос на Другом програму РТС-а, а тај меч може одредити даљи ток репрезентације Србије на првенству, јер би се у случају пораза нашле пред елиминацијом, док би победа донела веће шансе за пролаз у наредну фазу.

Овако је протекао меч: 

19.25 – Крај меча, победа Русије над Србијом резултатом 29:25.

19.15 – Србија није искористила шансу да смањи заостатак, са друге стране Русија је стекла шест голова предности које одржава.

18.51 – Настављен је меч…

18.34 – Завршено је прво полувреме, након 30 минута игре Русија води са 16:13.

Русија је имала у једном тренутку пет голова предности, које је стекла одличном игром у контри, селекција Србије је успела да заигра боље и дефицит смањи на три гола.

Крпеж Слезак је постигла пет погодака за Србију, док је најефикаснија код Русије Дмитрева са четири гола.

18.28 – Повећавају Рускиње предност, која сада износи пет голова.

18.24 – Први пут на мечу једна екипа води са два гола, Русија има предност 11:9.

18.13 – Након десет минута меча Србија води са 4:3, пропустила је Крпеж Слезак да повиси на два гола предности са седмерца.

18.01 – Почео је дуел Србије и Русије.

17.55 – Интониране су химне, меч ускоро почиње…

17.00 – У другом мечу Групе 1, Француска и Шведска одиграле су нерешено 21:21.

Повезане објаве