ПОТПИСАН УГОВОР О КОНЦЕСИЈИ ИЗМЕЂУ ГРАДА НОВОГ САДА И АПОТЕКЕ „БЕНУ“

ПОТПИСАН УГОВОР О КОНЦЕСИЈИ ИЗМЕЂУ ГРАДА НОВОГ САДА И АПОТЕКЕ „БЕНУ“

ПОТПИСАН УГОВОР О КОНЦЕСИЈИ ИЗМЕЂУ ГРАДА НОВОГ САДА И АПОТЕКЕ „БЕНУ“

Голубица, ПЕТАК 28.06.2019.

На основу Закона о јавно-приватном партнерству и концесијама, Град Нови Сад кога заступа градоначелник Милош Вучевић и здравствена установа Апотека „БЕНУ“ Београд коју заступају генерални директор Дејан Алексов и заменик генералног директора Зорица Малишић потписали су Уговор о концесији за обављање фармацеутске здравствене делатности на примарном нивоу на територији Града Новог Сада.

Уговор је потписан у присуству заменице председника Комисије за јавно-приватно партнерство Републике Србије Андријане Јовановић. На свечаној церемонији потписан је Уговор о давању под концесију 28 градских апотека на управљање компанији „БЕНУ“ на период од 15 година, што значи да ће досадашње градске апотеке добити нови, модернији изглед и богатију понуду. – Веома смо задовољни што смо успешно завршили један велики посао и што смо показали да ствари могу да се мењају и без оптимистичних прогноза на самом почетку процеса. Честитам и желим успех концесионару, великој компанији „БЕНУ“.

Поносни смо што је тако велика и реномирана компанија одабрала новосадске апотеке за следећу фазу пословних подухвата у нашој држави. Добили смо доброг партнера, концесионара који је друштвено одговоран, са великим капиталом и знањем. Апотеке које су предмет концесије ће наставити да раде у модернијем руху, а у многима од њих ће радити људи до сада запослени у градској апотеци. Управо су они издржали велики терет и њима дугујемо захвалност што је све успешно окончано.

Ово је пре свега победа свих запослених у Апотеци „Нови Сад“. Без њихове подршке ми не бисмо могли да стварамо услове за припрему конкурса, ни да добијемо овако доброг и поузданог партнера. Ово је први пут у Србији да се на овакав начин решава питање државних апотека. Нисмо хтели да дајемо у закуп само простор, већ да на стратешки и законит начин решимо један велики проблем и помогнемо запосленима, повериоцима и Граду. Долазак оваквих компанија потврђује да је Нови Сад добро место за развој пословања и да је на мапи инвестиција уцртан као град у који треба доћи и где се исплати инвестирати. Од концесионара смо добили већу понуду од наше почетне цене, тако да ће Град инкасирати преко пола милијарде динара од велике компаније која је преузела 46 запослених и задржала мрежу апотека – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Здравствена установа „БЕНУ“ је највећи ланац апотека у Србији и део је велике међународне компаније „PHOENIX“ из Немачке која у свом саставу има преко 2400 апотека у 14 европских земаља. Директор „БЕНУ“ апотека Дејан Алексов захвалио сe градоначелнику Вучевићу и тиму Градске управе Новог Сада који је радио на реализацији тог комплексног подухвата и изразио наду да ће и други градови кренути стопама Новог Сада. Он је нагласио да ће та сарадња пре свега допринети унапређењу система здравствене заштите Новосађана. -Ово је први концесиони однос који смо остварили са државним апотекама и због тога смо веома захвални властима Новог Сада, на њиховој далековидости и делотворности.

Сигурни смо да ћемо оправдати поверење које нам је дато. Након што данашњи уговор ступи на снагу, грађани Новог Сада ће добити здравствену услугу у области фармације на највишем могућем европском нивоу, на добро познатим локацијама у граду – рекао је Дејан Алексов. Заменица председника Комисије за јавно-приватно партнерство Републике Србије Андријанa Јовановић изјавила је да су сјајна сарадња, знање и огроман уложен труд градоначелника и комплетног тима Града Новог Сада у протеклом периоду довели до реализације изузетно значајног пројекта, не само за Град, већ и за државу. – Ово је први пројекат јавно-приватног партнерства који нуди целовито решење за све државне апотеке. У нашем фокусу је увек очување јавног интереса, а циљ је да приватни партнер пружа услугу грађанима још квалтетније и боље. Надам се да ће и друге локалне самоуправе кренути стопама Новог Сада и да ћемо видети још много лепих примера концесија и јавно-приватног партнерства -изјавила је Андријанa Јовановић.

 

Извор: Голубица

Нема Коментара

Поставите Коментар