ПРЕДСТАВЉЕНИ НОВИ СПОРТСКИ ТЕРЕНИ У ОКВИРУ ОБЈЕКТА „ЕЂШЕГ“.

Голубица, ЧЕТВРТАК, 08. НОВ 2018, ИЗВОР: Голубица

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно са потпредседником Покрајинске владе Ђорђем Милићевићем обишао је реновиране кошаркашке терене у оквиру новоформиране културне станице Еђшег у Новом Саду.

Адаптацију кошаркашких терена која је подразумевала санацију постојеће асфалтне подлоге, постављање мултифункционалне подлоге на теренима, замену кошева, постављање јавног осветљења, санацију трибина и зидова, хортикултурно уређење и постављање нове капије и урбаног мобилијара реализовала је Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције, у оквиру пројекта вредности од 12 милиона динара, који је суфинансирао Покрајински секретаријат за спорт и омладину. Реализацијом пројекта стекли су се услови за одигравање кошаркашких такмичења, као и за развој рекреативног спорта.

– Ово је још један показатељ колико се ствари брже и једноставније решавају када постоји добра сарадња свих нивоа власти. Хвала Покрајинском секретаријату за спорт и омладину који је, заједно са Градом допринео да у дворцу Еђшег, поред културних можемо да организујемо и спортске програме и да нове генерације деце која овде рекреативно играју кошарку уживају у бољим условима и у лепшем амбијенту – изјавио је градоначелник Милош Вучевић и додао – За нешто више од месец дана око десет хиљада људи је посетило Еђшег и то је показатељ колико је важно отварати културне станице и друге садржаје на различитим локацијама, односно измештати их из центра града. Овом адаптацијом добили смо леп и функционалан простор и уверен сам да ће наши суграђани који имају афинитете према култури или спорту, баш у дворцу Еђшег проводити квалитетно слободно време.

Према речима потпредседника Покрајинске владе Ђорђа Милићевића, Покрајинска влада поклања велику пажњу постављању и обнављању спортске инфраструктуре у Војводини и за ту намену сваке године опредељује већа средства.

– Протекле две и по године издвојили смо готово 300 милиона динара којима смо реализовали 231 пројекат у свих 45 локалних самоуправа. Урбаним целинама Новог Сада су потребни овакви садржаји и наша намера је да их обезбедимо и у другим деловима града – истакао је Ђорђе Милићевић.

Повезане објаве