Путинов човек од поверења у октобру стиже у Србију

ЧЕТВРТАК, 13. СЕП 2018, 11:00 -> 11:27 Голубица  ИЗВОР:ТАНЈУГ ФОТО: РТС

Реч је о човеку који је изузетно близак с Владимиром Путином, па би, навео је Спутњик, његова посета могла да буде и нека врста претходнице уколико руски председник одлучи да дође у Београд.

Зиничева ће у Београду дочекати министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, а посетиће и Српско-руски хуманитарни центар у Нишу, у којем руски стручњаци обучавају спасиоце и ватрогасце из Србије и региона.

Узимајући у обзир биографију министра Зиничева, већ по његовом именовању у мају ове године било је јасно да постоје озбиљни планови даљег развоја обуке јединица, али и техничке опремљености Министарства које се у раду често ослања на Министарство одбране.

Зиничев је дугогодишњи припадник војске, а служио је у, по много чему специфичној, Северној флоти ратне морнарице Русије.

У совјетску службу безбедности КГБ долази 1987. године, а након великих промена у земљи, каријеру наставља у Федералној служби безбедности (ФСБ).

Зиничев је обављао и одговорну функцију заменика руководиоца ФСБ-а за борбу против тероризма.

Од 2006. до 2015. године, Зиничев је био у личном обезбеђењу Владимира Путина – увек је био у његовој непосредној близини, у првом прстену људи који брину о безбедности председника.

У политички живот Русије, Зиничев је ушао на предлог премијера Дмитрија Медведева пре две године, када је привремено обављао функцију губернатора Калињинградске области.

Он је и члан Савета безбедности Руске Федерације, пренео је Спутњик.

 

Повезане објаве