„ПУТ ИНВЕСТ“: Имамо решење за станаре на булевару

„ПУТ ИНВЕСТ“: Имамо решење за станаре на булевару

„ПУТ ИНВЕСТ“: Имамо решење за станаре на булевару

Голубица, ЧЕТВРТАК 11.07.2019.

Зарад истине и покушаја објективног информисања јавности решили смо да пренесемо информације до којих смо у овом тренутку дошли а поводом проблема једног дела станара у зградама на Булевару ослобођења.

Наиме, један део станара у зградама на Булевару ослобођења се жалио на отпочињање изградње пословног објекта испред бројева 17-25 на локацији између Симпа и продавнице Идеа, на месту на ком је дечије игралиште и више стабала. Како је овај проблем доспео у жижу интересовања и постао предмет различитих шпекулација, јавности се обратио и инвеститор са саопштењем које преносимо у целости:

„Поводом помињања нашег предузећа Пут-инвест пзп, као инвеститора пословног објекта на Булевару ослобођења испред бројева 17-25, у текстовима који се задњих пар дана појављују на интернету, а поводом изградње пословног објекта на описаној локацији, приморани смо да се овим путем обратимо јавности и укратко је упознамо са свим чињеницама како бисмо спречили даље дезинформације и злоупотребе грађана који нису упознати са правом истином.

Парцелу на којој је предвиђена изградња предметног објекта је Град Нови Сад на јавном надметању продао компанији Генерали осигурање из Београда још 2010. године, од које смо исту ми купили 2017. године.

Урбанистичким планом још из 2006. године на тој парцели је била предвиђена изградња пословног објекта Су+П+2 и у складу са тим планом без икаквих накнадних измена смо крајем 2018. године исходовали градјевинску дозволу, а средином текуће године и пријаву радова.

Иначе на предметној парцели се одавно налазе само поломљене бетонске плоче, коров и заостале цигле, тако да не може бити ни говора о наводном постојању игралишта на том месту.

Ипак приликом недавног покушаја рашчишћавања терена и припреме наше парцеле за извођење радова били смо врло грубо спречени од стране групе грађана да обавимо те радове.

Тим поводом се питамо шта би ти појединци рекли када би њих неко спречио да уђу у свој стан, а под образложењем да га не смеју користити јер би комшије желеле да тај стан буде рецимо играоница?!

У жељи да се превазиђе настала ситуација имали смо састанак и са градоначелником г-дином Милошем Вучевићем који је показао разумевање за нашу ситуацију али и за примедбе грађана и затражио од нас да учинимо све што можемо да се што мање наруши и поремети квалитет живота грађана из тог дела Булевара.

У том циљу смо на састанку одржаном у Месној заједници Сава Ковачевић грађанима званично предложили да у близини наше парцеле као нашу донацију изградимо савремено дечије игралиште, затим да уместо два паркинг места која се заузимају због колског улаза у нашу будућу зграду одмах поред изградимо два нова паркинг места, као и да уместо градилишног улаза кроз њихову улицу тај улаз изместимо на другу страну тако да ни камиони ни машине не пролазе кроз њихову улицу. Исто тако смо их упознали са нашом намером да за свако посечено дрво по завршетку радова посадимо ново дрво. При томе наглашавамо да ће бити посечена само стабла која се налазе на месту самог објекта и ниједно више односно да се практично ради о стаблима која се налазе на нашој парцели и која се нажалост не могу сачувати.

Убеђени смо да би у случају да прихвате све ове наше предлоге грађанима из бројева 17-25 био минимално поремећен мир и квалитет живота услед изградње нашег објекта.

При томе подсећамо да за све поменуто по свим прописима ми немамо никакву обавезу, а као куриозитет морамо нагласити да тако нешто вероватно нико од станара у граду до сада није добио.

Због свега наведеног нам је јако битно да јавност зна праву истину и да када крену радови на изградњи објекта се зна да ли и ко крши прописе“.

Извор: Голубица

Нема Коментара

Поставите Коментар