Реми Србије и Русије у првом мечу на Светском првенству

Голубица, ПЕТАК, 11.01.2019. Извор: РТС

Србија – Русија 30:30 (16:16). Рукометна репрезентација Србије играла је нерешено са селекцијом Русије у првом мечу на Светском првенству у Немачкој и Данској. Српски рукометаши одиграли одличан меч, већи део сусрета водили, али су у финишу пропустили прилику да забележе важну победу. Наредни меч Србија игра против Француске већ у суботу (20.30).

Рукометне репрезентације Србије и Русије одиграле су нерешено 30:30 у мечу првог кола Групе А на Светском првенству, које се одржава у Немачкој и Данској.

У утакмици одиграној у Берлину, Србија је била бољи ривал, водила је током већег дела сусрета, па остаје жал што изабраници Ненада Перуничића у финишу меча нису стигли до изузетно значајне победе за даљи ток такмичења.

Србија је боље ушла у дуел, повела 6:3, али је норвешки судијски пар у првом полувремену досудио чак девет седмераца за руски тим. Упркос таквом судијском критеријуму, на полувремену било је нерешено 16:16.

И у наставку је Србија била бољи тим, водила у једном тренутку и четири гола разлике, али су се упорни Руси некако увек враћали у игру, па су чак стигли и до вођства 27:26.

Србија је у последња три минута ушла са два гола предности, али је Русија поново изједначила. Српски рукометаши имали су 30-ак секунди за напад за победу, али нису били прецизни, да би Русија покушала у последњих осам секунди да организује напад, али без успеха.

Најефикаснији играч утакмице био је Рус Тимур Дибиров са 12 постигнутих голова. У тиму Србије истакли су се Немања Илић са шест и Стефан Вујић са пет погодака.

Наредни меч Србија игра већ у суботу, када ће противник бити бранилац трофеја селекција Француске. Меч се игра од 20.30 часова, уз директан пренос на РТС-у.

Овако је протекао ме у Берлину:

19.32 – Крај меча, Србија – Русија 30:30.

19.17 – Десет минута остало је до краја утакмице, резултат је нерешен 26:26.

19.06 – Десет минута игре у наставку, Србија води 23:21.

18.53 – Настављен је меч.

18.38 – Полувреме, Србија – Русија 16:16.

Одлична игра српске репрезентације у првих 30 минута. Да Руси нису извели чак девет седмераца за полувреме, изабраници Ненада Перуничића би вероватно водили.

По три поготка у српском тиму потигли су Миљан Пушица и Стефан Вујић, по два имају Николић, Зеленовић и Марсенић. У тиму Русије шест голова постигао је Тимур Дибиров.

18.25 – Прошле су две трећине првог полувремена, Србија води 11:10.

18.13 – После десет минута игре, Србија води 6:4.

У првих десет минута утакмице Русима је досуђено чак пет петераца, док су три српска играча искључена.

18.01 – Почео је меч.

17.55 – Интонирају се химне две државе, утакмица ће ускоро почети.

Повезане објаве