РТС неће емитовати Фибине материјале без КиМ

РТС неће емитовати Фибине материјале без КиМ

РТС неће емитовати Фибине материјале без КиМ

Голубица, СУБОТА 29.06.2019.

Радио-телевизија Србије, као и сви други емитери у Европи који су купили право на емитовање Европског првенства у кошарци за жене, добила је пакет шпица, џинглова и осталог промо-материјала за овај шампионат од стране Фибе.

Емитери су у обавези да емитују само тај промо-материјал, али РТС неће емитовати материјале у којима се налази мапа Србије без територије Косова и Метохије.

Материјал у коме су представљени градови домаћини Европског првенства у кошарци се иначе налазе и на званичном Фибином сајту.

У преносу утакмице Србија – Белорусија, због нестанка струје у Зрењанину, више пута је дошло до прекида у достави сигнала од стране шпанске продукције која производи и прослеђује сигнал Евровизији и свим емитерима, а коју је ангажовала Фиба.

Током тих прекида, грешком је емитован један кадар промо-материјала у коме се видела графика Србије без Косова и Метохије.

Иако је самопроглашена држава Косово чланица Фибе, РТС током овог шампионата неће пуштати промо-материјале који су за нашу земљу неприхватљиви.

 

Извор: РТС

Нема Коментара

Поставите Коментар