Свечано отворене Спортске игре младих за цео регион

Голубица, СРЕДА 15.05.2019.

Највећа манифестација аматерског спорта у Европи свечано је отворена у Великој дворани СПЕНС-а у Новом Саду уз паљење пламена пријатељства.

Спортске игре младих намењене су деци основношколског узраста са територије Републике Србије, Републике Хрватске и Босне и Херцеговине, а до сада је у Играма учествовало више од 1 500 000 деце и младих. Присутнима на отварању обратили су се градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, председник Организационог одбора Спортских игара младих Здравко Марић, генерални директор компаније “Coca – Cola HBC Srbija i Crna Gora“ Светослав Атанасов, председник Савеза за школски спорт Србије Жељко Танасковић и председница Дунав осигурање Спортских игара младих Србије Ивана Јовановић.

– Морате бити задовољни када видите неколико хиљада младих због којих се ова манифестација и одржава. За мене је природно да се отварање за цео регион одржи у Новом Саду који је ове године Омладинска престоница Европе, град са преко 50 000 студената који сваке године има све више младости и који томе посвећује много пажње. Спој младих и спорта је добитна комбинација, а ово је позитивна прича у региону која гарантује сигурнију будућност. Желим им да науче да побеђују, али и да у поразу буду достојанствени – нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

Председник Организационог одбора Спортских игара младих Здравко Марић захвалио се свима који помажу да се Игре одржавају већ шесту годину за редом, а посебно председнику Републике, Влади и локалним самоуправама и истакао да ће се тим поводом у Србији ове године окупити више од 80 000 деце.

– Сигурна сам да ће данас на спортским теренима у Новом Саду бити прелепо, као и вечерас у 21 час на Тргу слободе на концерту групе “Фрајле“. Ово је најлепша спортска прича која крстари регионом, а поносни смо на сву нашу децу и сигурни да ће и 2019. године победити другарство – рекла је председница Дунав осигурање Спортских игара младих Србије Ивана Јовановић.

За амбасадора Спортских игара младих недавно је проглашен комесар за европску политику и преговоре о проширењу Јоханес Хан, а још 25 градова у Србији, од Врања до Суботице, биће домаћини каравана радости и пријатељства. Победници из све три државе пласираће се на велико међународно финале које ће бити одржано крајем августа у Сплиту.

 

Извор: Голубица

Повезане објаве