Сентандрејски мост је завршен и у суботу ће у поподневним часовима бити пуштен у саобраћај

Сентандрејски мост је завршен и у суботу ће у поподневним часовима бити пуштен у саобраћај

Голубица, ПЕТАК 29.03.2019.

Пошто су завршени сви предвиђени радови и извршено испитивање носивости, Сентандрејски мост ће у суботу, 30. марта, у поподневним часовима бити пуштен у саобраћај.

Захваљујући заједничком улагању Града Новог Сада и Јавног предузећа „Путеви Србије“, Сентандрејски мост је у потпуности реконструисан, чиме су побољшани услови за безбедније одвијање саобраћаја на овом веома фреквентном путном правцу.

У оквиру радова на доњем строју моста, обављена је рехабилитација стубова, санација главног носача, чишћење унутрашњег дела сандука и уградња нових каблова, чиме је ојачана конструкција моста. На самом мосту замењен је асфалт на коловозу, изграђене нове пешачке стазе,
хидроизолација и сливници, постављена нова заштитна (пешачка) и одбојна ограда, обележена хоризонтална и вертикална сигнализација и изграђено ново јавно осветљење канделаберског типа.

Сем тога, обављени су и радови на прилазним коловозним конструкцијама, где је извршена рехабилитација саобраћајнице у делу до скретања ка БИГ-у и до кружне раскрснице са клисанске стране, а ове радове је сопственим средствима финансирало ЈП
„Путеви Србије“. Обнова Сентандрејског моста неодвојива је од другог капиталног пројекта, а то је реконструкција Сентандрејског пута, која је тренутно у току.

Реализацијом ових значајних инвестиција допринеће се комплетном уређењу комуналне инфраструктуре у овом делу града и постићи ће се већи урбани развој на територији месних заједница Клиса, Слана бара и Видовданско насеље.

Како наводе у Градској управи за грађевинско земљиште и инвестиције, због изузетне саобраћајне оптерећености и проширења Сентандрејског пута, постоји потреба за изградњом новог Сентандрејског моста, непосредно уз постојећи, а за овај тзв „мост близанац“ тренутно је у фази израда пројектне документације.

 

 

Извор: Голубица

Нема Коментара

Поставите Коментар