Спектакл, Звезда дочекује Ливерпул

Голубица, УТОРАК, 06. НОВ 2018, ИЗВОР: РТС

Фудбалери Црвене звезде дочекују Ливерпул у другом спектаклу у Београду овосезонске Лиге шампиона. Утакмица четвртог кола Лиге шампиона игра се од 18.55 на стадиону „Рајко Митић“.

Пред почетак другог дела такмичења првак Србије има један бод, освојен баш на свом терену против Наполија (0:0), а сада ће задатак бити још тежи јер долази вицешампион Европе и један од највећих фаворита за освајање „ушатог трофеја“.

Пре две недеље Ливерпул је против Звезде на „Енфилду“ показао снагу и однео победу од 4:0, али из редова црвено-белих уверени су да ће пред 55.000 бучних навијача пружити много јачи отпор.

„Сви знају шта значи играти на ‘Маракани’, нико се не осећа пријатно као гост. Мислим и да ће за Ливерпул бити фасцинантно… Били смо на ‘Енфилду’, али то је далеко од навијања овде“, у најави меча каже тренер Владан Милојевић о томе како ће енглеском великану бити на стадиону „Рајко Митић“.

Његов колега из Ливерпула Јирген Клоп, који у Београд није повео Џердана Шаћирија како би избегао политичке конотације, истиче да је његов тим довољно искусан и квалитетан да се избори у бучном амбијенту.

„Морамо да будемо спремни за борбу и велику утакмицу, ми смо Ливерпул и знамо шта то значи. Сигуран сам да ће моји играчи на прави начин реаговати. Београд прави сјајну атмосферу, али не бојимо се ‘Маракане'“, рекао је Клоп.

Утакмица 4. кола Лиге шампиона између Црвене звезде и Ливерпула игра се вечерас на стадиону „Рајко Митић“ од 18.55, а два сата касније у истој Ц групи Наполи дочекује Пари Сен Жермен.

Распоред утакмица ЛШ:

А група: Монако – Клуб Бриж (18.55), Атлетико Мадрид – Борусија Дортмунд (21).
Табела: Борусија 9, Атлетико 6, Монако 1, Клуб Бриж 1.

Б група: Интер – Барселона (21), Тотенхем – ПСВ
Табела: Барселона 9, Интер 6, ПСВ 1, Тотенхем 1.

Ц група: Црвена звезда – Ливерпул (18.55), Наполи – ПСЖ (21).
Табела: Ливерпул 6, Наполи 5, ПСЖ 4, Црвена звезда 1.

Д група: Шалке – Галатасарај (21), Порто – Локомотива (21).
Табела: Порто 7, Шалке 5, Галатасарај 4, Локомотива 0.

Повезане објаве