СПЕКТАКЛ ИСПРЕД СПЕНС-а

Голубица, СУБОТА 14.09.2019.

Финале ОПЕНС дистрикта сели нас између старог језгра града и универзитетске четврти – на велики плато Спортско-пословног центра Војводине. На највећој светској рампи за BMX, скејт и тротинет, као и највећој платформи за freestyle BMX егзибиције стиже нам ураган светских имена, и екстремних спортова од којих застаје дах.

Модерно уређени и инжењерски пројектован скате парк, уз одличну организацију самог такмичења, доводи светска имена  BMX, скејт, тротинета и ролера.

14. и 15. септембра чека нас коерографије ласер флипова, inline-a, ромобила и осталих дисциплина и трикова.

Наш дистрикт појео је град и подељан је мање четврти. Ако се огромних 825 метара површине спине рампа може назвати „мања“ четврт, добродошли на локацију један.

Током читаве суботе и недеље, а након читавог дана када ће простор бити отоворен за све Новосађане да се опробају у некој од вратоломија, чека нас спектакл у вечерњим часовима. Светски прваци колективно и први пут долазе у Нови Сад пред првентсво у Будимпешти. Гледаћемо најбоље вратоломије и окршаје пред следеће такмичење и то све уз музичку подлогу и неизбежне хип хоп наступе.

Следећа четврт одмах је поред и врти се око 100 квадрата Flatland-a где ћемо гледати како се BMX врти на точковима, педалама, преврће и све што BMX ради. Опет уз контролу светских спортиста.

Нешто даље налази се шопинг четврт са Славиц треш маркетом, бакеданцери и све што прати културу уличне уметности.

А кроз жилу куцавицу која ће повезати све, низаћемо графите и графитере из Омладинског кампа.

Долазак врхунских младих спортиста и организовање FISE show-a ће отворити нова врата младима из Новог Сада, заинтересовати их за иновативне акционе спортове, дати им прилику да се опробају у истим и размрда ту спортску сцену међу младима у Србији генерално.

И тек само загребали првих неколико дана септембра, јер ОПЕНС дистрикт долази и мења септембар. Цео хепенинг почиње у 18 часова.

 

 

Извор: Голубица

Повезане објаве