Спреман пројекат за 4. мост у Новом Саду

Субота, 08.09.2018 Извор „blic.rs“:  FOTO: ГОЛУБИЦА

У дневном листу „Блиц“, градоначелник Новог Сада, господин Милош Вучевић, између осталог најавио четврти мост у нашем граду.

„Пре отварања Жежељевог моста изјавили сте да је дошло време да Новосађани добију и четврти мост. Председник Србије Александар Вучић је рекао да ће вас подржати, али да чека да види конкретан пројекат. Имате ли га?

– Наравно да имамо. Постоји више опција. Хоћу да причамо о мосту за прелазак у Сремску Каменицу, односно за финалну фазу западне обилазнице која подразумева спајање Булевара Европа, Булевара патријарха Павла, Цара Лазара, Цара Душана са наставком код обилазнице у Сремску Каменицу. У генералном плану постоји и пројекат из Петроварадина код Термоелектране топлане „Нови Сад“ исто за мост који би се спајао са аутопутем Београд-Суботица и према Банату, ка Зрењанину. Дакле, има пројеката и сада је на нама да покажемо да знамо да послујемо, да смо финансијски одговорни, да водимо политику сарадње, а не свађања са покрајином, републиком, међународним организацијама. А сви ми смо одлични партнери. И ја сам пресрећан и због Жежељевог моста, који смо завршили, и због чињенице да смо добили нових 250 милиона динара од Владе Србије за пројекат Кинеска четврт. То је нешто што ће остати иза нас и тако се показује љубав према граду.

У Новом Саду, где сте градоначелник, јавност је узбуркала прича о могућем рушењу ЈП „Спортски и пословни центар Војводина“ (СПЕНС). Које су опције за решење тог проблема?

– Апсолутно се ништа није „узбуркало“ осим групе пропалих политичара који ширењем лажи покушавају да дођу до публицитета. Мислим на Бору Новаковића, познатијег као Бору Солунца, пулена Вука Јеремића и Ђиласа, и на екипу оних који су нам пре шест година СПЕНС и остала јавно-комунална предузећа оставили у милионским дуговима и са дупло више запослених него што је потребно, и који су својим бахатим понашањем и нерадом исти тај СПЕНС финансијски одавно срушили. Срећа па нису остали на власти, јер би од њега остала само челична конструкција. Сада су се пресвукли у неке нове страначке боје, али остали део штеточинске екипе Јеремић-Ђилас, па мисле да је народ заборавио њихове лоповлуке. Данас тема није никакво рушење, већ наши покушаји да пронађемо решење за то да Новосађани поново имају комплекс, али искључиво спортског садржаја, са модерним салама, свлачионицама, базеном, клизалиштем, без баријера за особе са инвалидитетом, да имамо објекат у којем ће наша деца тренирати и у којем ћемо моћи да организујемо такмичења, али који ће тржишно пословати и неће нас годишње коштати милијарду динара из буџета.

Какав је ваш план?

– Планирамо да на јесен спроведемо социјални програм да бисмо предузеће релаксирали што се тиче броја запослених, а подсећам вас да је тај број смањен за трећину од када је СНС дошла на власт. Паралелно ћемо спровести необавезујући међународни јавни позив, да видимо да ли и какво интересовање постоји за евентуално партнерство, а преговарамо и са комерцијалним банкама о неком повољном аранжману за репрограм дугова да бисмо СПЕНС стабилизовали и учинили га привлачнијим за будуће инвестирање“.

Повезане објаве