Србија домаћин кошаркашких квалификационих турнира за Токио

Голубица,  ПЕТАК 15.11.2019.

Светска кошаркашка федерација изабрала је домаћине квалификационих турнира за Олимпијске игре у конкуренцији кошаркаша – Србија (Београд), Хрватска (Сплит), Литванија (Каунас) и Канада (Викторија). Србија ће организовати и женски квалификациони турнир, поред Белгије, Кине и Француске. Жреб група у обе конкуренције биће одржан 27. новембра.

Србија ће организовати један од квалификационих турнира за пласман на Олимпијске игре у Токију, одлучио је борд Фибе на данашњем састанку.

Осим Београда, квалификациони турнири играће се још у Хрватској, Литванији и Канади, а само најбоља селекција са сваког такмичења обезбедиће пласман на Игре у Токију.

Такође, Србија је добила и организацију квалификационог турнира у конкуренцији дама, заједно са Белгијом, Француском и Кином (уколико прође претквалификације).

Осам мушких репрезентација већ је обезбедило пласман на Олимпијске игре, док ће четири последња учесника бити позната после квалификационих турнира на којима учествују 24 селекције.

На сваком турниру учествоваће по шест селекција, биће подељене у две групе, а само победник турнира обезбедиће олимпијску визу.

На женским турнирима учествоваће 16 репрезентација, на сваком по четири.

Жреб група за турнире у обе конкуренције биће обављен 27. новембра у швајцарском Мису.

Мушки турнири на програму су од 23. до 28. јуна наредне године, док ће се женски турнири одржати у периоду од 6. до 9. фебруара 2020. године.

 

Извор: РТС

Повезане објаве