Србија надиграла и Порторико

Голубица, ПЕТАК 06.09.2019.

Кошаркаши Србије убедљиво су савладали Порторико са 90:47 и практично обезбедили пласман у четвртфинале. Најбољи играч сусрета је Бобан Марјановић. Следи дуел са Шпанијом који ће одлучити ко ће са прве позиције у елеминациону фазу. Дуел са Шпанијом на програму је у недељу од 14.30 часова.

Нова сјајна партија наше селекције. Противнику није остављен ни промил наде да може нешто у овом мечу. Већ после петнаест минута игре знало се ко ће на крају славити. Порторико је покушао да парира, али то је кратко трајало. Дисциплинованом игром наша селекција је дошла до нове, убедљиве победе. Сада се окрећемо недељном дуелу са Шпанијом.

Доминацију под обручима наше селекције започео је Марјановић, наставили су Јокић, Радуљица и Милутинов. Распуцао се „професор“ Бјелица, коначно је прорадио и Гудурић …

Нешто мању улогу у новом тријумфу имао је Богдановић, а и требало је дати му простора да се одмори. Погађали су остали.

Порториканци нису имали решења за игру наше селекције, како у нападу, тако и у одбрани. Чврстом и агресивном игром у дефанзиви, наша селекција је отворила неколико контри и лаких поена, који су улепшани маштовитошћу у игри наших репрезентативаца.

Најефикаснији у нашој селекцији био је Бјелица са 18 поена, Бобан Марјановић је додао 16, који је проглашен за најкориснијег играча сустера. Јокић је убацио 14 уз десет скокова, а Гудурић 10.

У екипи Порторика, Хуертас је постигао 11 поена, Колијер је додао осам.

 

Извор: РТС

Повезане објаве