Србија након преокрета савладала Кореју

Голубица, СРЕДА, 16.01.2019. Извор: РТС

Србија – Кореја 31:29 (14:16). Репрезентација Србије савладала је Кореју у мечу четвртог кола Групе А на Светском првенству које се игра у Немачкој и Данској. У последњем колу Србија игра против Немачке. Меч је на програму у четвртак од 18.00.

Србија је успела да забележи прву победу на Светском првенству, после велике борбе савладана је Кореја. Противник је пружио велики отпор, водио до последњих десет минута сусрета, тада му је понестало снаге и наши су преокренули резултат и стигли до победе. Да би прошли у другу фазу, наши рукометаши би у последњем колу требало да победе Немачку, а са друге стране да Кореја савлада Бразил.

Селекција Кореје је нешто боље ушла у меч и већ после седам минута игре имала је предност од 5:2. Тада је селектор Ненад Перуничић затражио тајм-аут како би повезао наше редове. Репрезентативци Србије су после паузе заиграли нешто ангажованије што је резултирало преокретом – 6:5.

Наши су чували минималну предност до 15. минута, 8:7, када је директан црвени картон зарадио Драшко Ненадић. Сигурно престрого досуђена овака казна јер је у питању био нешто грубљи старт, са обе руке по раменима ривала. Противник користи прилику са играчем више и поново стиже до предности од 9:8.

Потом су Корејци константно чували предност, која није прелазила два гола разлике. Наши рукометаши су у пар наврата успели да стигни до изједначења, али су Корејци поново вратили на два разлике, колико је било и на полувремену – 16:14.

На старту другог полувремена противник се успешно брани, голман Парк је бриљирао на голу и спречио неколико стопостотних шанси наше селекције. То је резултирало предношћу од три гола за противника. Корејци су константно водили између два и три гола разлике.

Средином другог дела игре, рукометаши Србије успевају да изједначе на 22:22. До вођства су наши стигли у 52. минуту – 26:25. Потом је константно расла предност наше селекције, противнику је понестало снаге, па је Србија стигла до предности од четири гола разлике – 30:26, да би на крају противник смањио на 31:29.

Најефикаснији у нашој екипи био је Вукашин Воркапић са седам голова, Немања Илић је постигао пет, а Кукић, Марсенић и Мосић су се по четири пута уписали у листу стрелаца. У пораженој екипи Канг је постигао 12 голова, док су Ким и Јанг постигли по пет.

Резултати и табела Групе А:

Русија – Бразил 23:25
Србија – Кореја 31:29
Немачка – Француска 25:25

Табела:
Француска 7
Немачка    6
Русија 4
Бразил 4
Србија 3
Кореја 0

Повезане објаве