Србија офанзивном игром и победом започела Лигу нација

ПЕТАК, 07. СЕП 2018, 19:54 -> 23:46  ИЗВОР:РТС

Литванија – Србија 0:1 (0:1). Репрезентација Србије победила је Литванију у Вилњусу у Групи Ц, на старту Лиге нација и победом отпочела новоформирано такмичење. Наредни ривал наше селекције је селекција Румуније. Меч се игра у Београду у понедељак од 20.45.

Сјајан меч одиграла је наша селекција у Вилњусу. Офанзивном игром наши репрезентативци успели су да савладају Литванце, чија мрежа се није још неколико пуза затресла, пре свих захваљујући одличном голману Шеткусу. Тадић је пропустио прилику да из једанаестерца постигне и други погодак. Сјајно је функционисала веза Живковић – Митровић. Нови почетак и неко ново лице „орлова“. Литванци нису успели да искористе две стопостотне шансе.

После почетног одмеравања снага „орлови“ су преузелу иницијативу. Противник је све теже прелазио центар и прилазио нашем голу. Живковић је био покретач нашег напада и одлично упошљавао Митровића.

Из једне такве асистенције Митровић је примио лопту у казненом простору и шутирао из окрета, али је статива зауставила његов ударац. Неколико минута касније нова шанса за нашу селекцију. Овога пута Тадић из прекида проналази Родића који је упутио ударац, али и он  погађа стативу.

Бележимо и једну шансу Литванаца. После сјајног напада лопта је дошла до Сливка, упутио је ударац, ипан недовољно прецизан и лопта одлази крај леве стативе. То је био други покушај домаћина на овом мечу, након оног са старта утакмице када је шут Черниха заустави Дмитровић.

Одличну игру у првом полувремену „орлови“ су крунисали у 38. минуту. Тадић је у казненом простору петом проследио лопту до Митровића, кога руше с леђа и судија показује на белу тачку. Сигуран извођач најстроже казне био је Тадић.

До краја првог дела игре било је још неколико полу шанси пре свега пред голом Литваније, али није било промене резултата.

У другом полувремену Србија је наставила са иницијативом, ређале су се шансе пред голом Литванаца. Родићев шут завршио је у рукама голмана. „Орлови“ су константно претили из прекида.

Своје шансе пропустили су Митровић, Максимовић и вечерас изузетно расположени Живковић. Шанса вредна помена уследила је након центаршута Живковића, Митровић је био највиши у скоку упутио је ударац главом, али је голман противника успео да заустави његов ударац.

Пар минута касније Живковић је поново опробао ударац, али и овог пута голман Шеткус је био на висини задатка.

Литванци су ретко прелазили на нашу половину, притиснути нашим нападима углавном су се грчевито бранили и претили из контре. Из једног муњевитог контранапада лопта долази до Черниха који је сам испред Дмитровића, али шутира крај гола.

Наставили су се напади Србије. Уместо Родића ушао је Коларов и само пар минута касније одлично је центрирао и пронашао Митровића који главом погађа пречку.

Сјајну шансу имала је Србија да удвостручи предност, овог пута голман Черних је успео да заустави ударац Тадића из једанаестерца.

Умало није стигла казна наше репрезентативце за пропуштене шансе. У првој минути надокнаде Сернас користи проклизавање Миленковић, и улеће у казнени простор, ипак голман Дмитровић успева да уђе у његов шут, лопта се одбија до Сливка, али је и његов покушај да погоди гол без голмана изблокиран.

До краја сусрета није било промене резултата.

Србија наредни меч игра у понедељак на стадиону Партизана, а противник је селекција Румуније (20.45).

Повезане објаве