Србија против Русије на старту; Перуничић: Циљ други круг

Србија против Русије на старту; Перуничић: Циљ други круг

Србија против Русије на старту; Перуничић: Циљ други круг

Голубица, ПЕТАК, 11.01.2019. Извор: РТС, ТАНЈУГ

Рукометна репрезентација Србије мечом против Русије у Берлину започиње наступ на Светском првенсту, на коме је, према речима селектора Ненада Перуничића, главни циљ пласман у други круг иако је екипа знатно подмлађена. Утакмица између Србије и Русије игра се сутра од 18 сати уз директан пренос на Другом програму РТС-а и РТС Планет.

„Пролазак у други круг је наша амбиција. Све што би било другачие је моја одговорност и велико разочарање за мене и за све играче. Нисмо гледали слабије или јаче противнике, увек ће бити исти приступ. Немамо право на другачије размишљање“, рекао је Перуничић, а преноси РСС.

Како је нагласио, без обзира што има доста младих играча то не значи да имају време.

„Ови момци су добили прилику коју морају да поштују. Морају одмах да покажу због чега су ту. Порази су моји порази, а победе су победе играча“.

Победу прижељкује већ у првом мечу против Русије.

„Лепо је доћи после толико година на једну овако велику сцену. Играчи су свесни да ми овде нисмо дошли да бисмо се само, ето тако, појавили. То им је потенцирано, имамо амбицију већ од прве утакмице са Русијом у којој желимо победу“.

Крилни рукометаш Немања Илић, један од искуснијих у тиму, са нестрпљењем чека дуел са Русима.

„Момци су узбедуђени, жељни играња, свако првенство је ново доказивање. Кроз маглу се сећам прошлог дуела са Русима, јако битна утакмица је и сада, иако фокус не сме да буде само на њима. Биће тешко, водиће се велика борба за треће место, а покушаћемо да искористимо шансу и против Француза и Немаца“, рекао је Немања Илић.

Очекује се да ће хала у Берлину бити попуњена до последњег места.

„Сигурно ће бити лепо, Немачка је земља рукомета и чека нас фантастична атмосфера. Надам се да ћемо одговорити на најбољи начин“, закључио је он.

Утакмица између Србије и Русије игра се у петак од 18 сати уз директан пренос на Другом програму РТС-а и РТС Планет.

У истој групи су још домаћин Немачка, бранилац трофеја Француска, Бразил и Уједињена Кореја, а три најбоља иду у други круг.

Нема Коментара

Поставите Коментар