Србија срушила и Италију, четвртфинале на видику

Голубица, SREDA 04.09.2019.

Кошаркашка репрезентација Србије убедљиво је савладала Италију са 92:77 у мечу трећег кола Групе Д на Светском првенству у Кини. „Орлови“ са максмиланим учинком иду у наредну фазу такмичења.

Србија је уписала и трећу победу у исто толико одиграних утакмица у Групи Д, а најновија „жртва“ и „плен“ били су Италијани.

Србија је успела да спроведе на терен све оно што је тактички замислила пред меч са Италијом.

Игра „орлова“ заснивала се на играчима који су имали висинску предност у односу на ривале. Одличан посао у рекету урадили су Јокић, Радуљица, Милутинов и Марјановић, који су терали одбрану противника да удваја и скупља у рекету, након чега би уследио добар проток лопте и добри изгледи које је наша селекција погодила.

Србија је средином друге четвртине стекла двоцифрену предност која је дуго била на снази.

Почетком другог полувремена, вођени Белинелијем, Датомеом и Ђентилеом, Италија угалвном тројкама успева да смањи дефицит на само два поена.

На другој страни, Србија користи рано испуњен бонус и са линије за слободна бацања и враћа двоцифрену предност.

Крајем треће и почетком последње четвртине, „Орлови“ су све више ломили отпор ривала. Маестралну партију одиграо је Богдан Богдановић, који је правио баланс у нашој игри, чинио да Италијани воде додатну бригу и на спољним позицијама.

До краја меча се „закувало“, али не у смислу резултата. Неколико напада трајале су чарке између Радуљице и Галинарија, као и Јокића и Хакета, а ситуација је ескалирала до неспортских грешки на обе стране.

Србија је без икаквих проблема привела меч крају и уписала трећу победу.

Најефикаснији у победничкој екипи били су Богдановић са 31, Јокић са 15 и Радуљица са 12 постигнутих поена. Код Италије истакли су се Галинари са 26 и Белинели са 15 поена.

„Орлови“ су обезбедили пласман у наредну фазу, где ће се састати са Шпанијом и Порториком, а једна победа одвешће нашу селекцију у четвртфинале.

Први наредни меч игра се у петак, против Порторика у Вухану.

 

Извор: РТС

Повезане објаве