Суперлига: Нишлије окренуле меч, Ламбулић трагичар

Голубица, PETAK, 09. НОВ 2018, ИЗВОР: Dnevnik.rs FOTO: Дневник/С. Шушњевић

У првој утакмици 16. кола Суперлиге Србије новосадски Пролетер поражен је на Стадиону Карађорђе од Радничког из Ниша 1:2 (1:0).

Пролетер – Раднички 1:2 (1:0)

НОВИ САД: Стадион “Карађорђе”, гледалаца око 1000, судија: Манојловић (Књањевац). Стрелци: Човић у 14. за Пролетер, а Хаскић у 68. (из пенала) и Ламбулић у 70. минуту (аутогол) за Раднички. Жути картони: Ламбулић (Пролетер).

ПРОЛЕТЕР: Весић 8, Танасин 6,5, Андрејевић 7, Ламбулић 6, Митровић 7, Букорац 7 (Шћепановић 6,5), Мичић 6,5, Чоловић 6,5, Човић 7 (Вукобратовић 6,5), Новаковић 7 (Јовановић 6), Миросављев 6.

РАДНИЧКИ: Ристић 7, Тодоровски 6,5, Мијаиловић 7, Бондаренко 6,5, Станковић 7, Нома 6,5, Александар Јовановић 7, Ранђеловић 7, Дамњановић 7 (Никодијевић 6,5), Станисављевић 6 (Грбић 7), Хаскић 8.

Фудбалери Пролетера су бољу игру у првом полувремену крунисали вођством. У наставку су гости из Ниша диктирали темпо и на крају успели да дођу до преокрета и однесу цео плен.

Одлично су домаћи почели меч већ у 2. минуту имали прилику да поведу. Слободан ударац извео је Чоловић, а Миросављев ударцем главом замало био непрецизан. Два минута касније Танасин се пробио по десном боку, упутио центаршут, а волеј Новаковића довршио је преко пречке. Успели су Новосађани да материјализују теренску иницијативу, текла је акција навалног реда, а успешно је голом завршио капитен Немања Човић. Он се искоса са леве стране на неких 18 метара одлучио на ударац, на путу је лопта закачила Богдаренка, није променила правац и завршила је у самом углу. Најбољи стрелац Нишлија Станисављевић покушао је из слободног ударца, али је погодио спољни део мреже па су Новосађани иако су имали теренску иницијативу на одмор отишли са голом предности.

Новосађане је у игри држао одлични голман Милош Весић. До изједначујућег гола три пута је у ситуацијама један на један зауставио ударце Хаскића и два пута Ранђеловића. Изједначиле су Нишлије из казненог ударца. Скривио га је након корнера Ламбулић који је неопрезно стартовао на Хаскића, а судија Манојловић показује на пеналтик. Сигуран реализатор био је Нермин Хаскић.

Два минута касније по други пут се затресла мрежа немоћног Весића. На оштар центаршут са леве стране Хаскића трагичар меча Ламбулић погодио је сопствену мрежу. У последњем минуту да овери победу шансу је имао Александар Јовановић, али је његов ударац уздрмао пречку.

И поред тога Нишлије одлазе кући “певајући”.

Повезане објаве