Убио се Џефри Епштајн

Голубица, СУБОТА 10.08.2019.

Амерички финансијер и регистровани педофил Џефри Епштајн починио је самоубиство у затворској ћелији на Менхетну. Државни тужилац наложио истрагу, укључен и ФБИ.

Некадашњи пријатељ бившег и садашњег председника САД Била Клинтона и Доналда Трампа, Џефри Епштајн је пронађен мртав у затворској ћелији, јављају амерички медији, преноси Ројтерс.

Он је и прошлог месеца пронађен у полусвесном стању са повредама на врату, дан након што је примио документа према којима му прети нова оптужница за силовање малолетнице 2001. године.

Ухапшен је 6. јула и налазио се у притвору због оптужби да је злостављао десетине малолетница у својој вили на Менхетну и Палм Бичу од 2002. до 2005. године.

Епштајн (66) је био регистровани сексуални преступник, пошто се 2008. изјаснио кривим у вези са оптужбама за злостављање малолетне девојчице.

Државни тужилац наложио истрагу о самоубиству Епштајна

Амерички државни тужилац Вилијам Бар наредио је државној инспекцији да отвори истрагу о самоубиству финансијера Џефрија Епстајна у затвору, преноси АП, додајући да ФБИ такође спроводи истрагу.

Бар је изјавио да је шокиран вешћу о самоубиству Епштајна и нагласио да његова смрт отвара озбиљна питања на која морају да буду пронађени одговори.

Агенција је пренела изјаву неименованог извора да је америчком финансијеру суоченом са оптужбама за трговину људима и сексуално злостављање био укинут надзор против самоубиства пре него што је одузео себи живот.

Пре две недеље пронађен је повређен на поду своје ћелије, са повредама врата, а сумњало се да је покушао да изврши самоубиство. Као резултат тога, Епштајн је био под додатним надзором.

 

Извор: РТС, РОЈТЕРС

 

Повезане објаве