УВЕЋАН БУЏЕТ АП ВОЈВОДИНЕ ЗА 467,8 МИЛИОНА ДИНАРА

Голубица, СРЕДА 14.08.2019.

Предлогом  ребаланса буџета АП Војводине за 2019. годину, који је на данашњој седници утврдила Покрајинска влада, укупан обим покрајинског буџета утврђује се у износу од 74,9 милијарди динара.

Осим тога што је предложени буџет за 467,8 милиона динара већи у односу на почетни буџет АП Војводине за ову годину, значајнија је промена у структури буџета, којом је обезбеђен финансијски потенцијал већи од 900 милиона динара за креирање нових јавних политика.

Предложеним ребалансом, око 500 милиона динара усмерено је у област социјалне заштите, пре свега за улагања у установе социјалне заштите и финансијску помоћ младим брачним паровима за куповину сеоских кућа, затим у  културу, образовање и политику за младе.

Капитални расходи износе 19,7 милијарди динара, што је за 402,4 милиона више у односу на почетни буџет за ову годину.

У предлог ребаланса укључене су и две нове одредбе које се односе на спровођење обавеза предвиђених Покрајинским антикорупцијским планом.

Према предложеном ребалансу, дефицит износи 5,04 милијарде динара, што је 7,35 одсто од укупно пројектованих прихода и у границама законом дозвољеног нивоа од 10 процената.

 

Извор: Голубица

Повезане објаве