УЛИЦА БАТЕ БРКИЋА ИЗРАСТА У БУЛЕВАР /ФОТО/ДРОН

Голубица, СРЕДА 19.06.2019.

Сликали смо из дрона радове на продужетку улице Бате Бркића, која ће када се заврши бити булеварског типа. Овим се решава и један од већих комуналних проблема, неуређено насеље познато као Тозиновац.

Голубица је прва обавестила читаоце о почетку радова, о чему више можете прочитати ОВДЕ. Данас  смо обишли градилиште са циљем да вас обавестимо о њиховом току.

Ова инвестиција вредна је 370 милиона динара (са ПДВ-ом), а уговорени рок за завршетак свих предвиђених радова је 240 дана.

Улица Бате Бркића, која спада у примарну мрежу саобраћајница, налази се у стамбеној зони Ново насеље, у северозападном делу Новог Сада. Изграђена је у комплетном профилу на деоници од Булевара војводе Степе до Булевара Јована Дучића, као и у мањем делу од Булевара Јована Дучића ка Футошком путу.

Сада ће бити изграђена модерна саобраћајница булеварског типа, у планираној регулацији ширине 40м и дужине 550м (од Булевара Јована Дучића до Футошког пута) која ће на још једном месту да повеже Ново насеље са Футошким путем. Ово је један од значајнијих пројеката јер ће се растеретити главне саобраћајнице на Новом насељу, а поготово врло фреквентна раскрсница Булевара Јована Дучића и Булевара Слободана Јовановића (код цркве).

Осим радова на путној инфраструктури, предвиђена је и изградња водоводне мреже и канализационог колектора, као и постављање новог јавног осветљења на овом локалитету, где се укида постојећа надземна мрежа и уводи се подземни кабловски систем. Такође, планирано је и хортикултурно уређење, односно озелењавање, које ће бити извршено према пројекту који је тренутно у изради.

 

Извор: Голубица

Повезане објаве