УРУЧЕНО 150 ПАКЕТИЋА ДЕЦИ КОРИСНИКА НАРОДНЕ КУХИЊЕ

Голубица, СРЕДА 26.12.2018, Извор: Голубица

Члан Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Тихомир Николић и помоћница градионачелника Новог Сада Љиљана Коковић заједно са волонтерима Црвеног крста уручили су новогодишње пакетиће деци корисника Народне кухиње у оквиру акције „Један пакетић – много љубави“ која се реализује у сарадњи са Градском управом за социјалну и дечију заштиту.

– Сваке године Градска управа за социјалну и дечију заштиту обезбеђује пакетиће за децу корисника Народне кухиње како би им улепшала предстојеће новогодишње и божићне празнике. Град Нови Сад издваја средства за бројне програме социјалне заштите који имају за циљ ублажавање сиромаштва, а за ову намену издвојено је 1,3 милиона динара – рекао је Тихомир Николић.

Секретар Црвеног крста Драган Лазић је рекао да акција „Један пакетић-много љубави“ траје дуги низ година захваљујући несебичној подршци Града Новог Сада.

-Данас је уручено око 150 пакетића деци корисника Народне кухиње, а пакетићи намењени Дечјем селу, Центру за породични смештај и усвојење и бројним удружењима су већ дистрибуирани и биће уручени корисницима током празника. Такође, организујемо и хуманитарно вече са Ватерполо клубом „Војводина“ на базену Слана бара у петак, 28. децембра у 19.00 часова, с циљем да помогнемо социјално угроженим категоријама становништва – рекао је Драган Лазић и пожелео свим корисницима Народне кухиње, као и свим донаторима и људима који показују племенитост, солидарност и хуманост у сарадњи са Црвеним крстом, срећне предстојеће празнике.

Повезане објаве