Ухапшен троструки убица из Новог Сада

Голубица, ПОНЕДЕЉАК 27.05.2019.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду ухапсили су Г. Ј. (1982), због постојања основа сумње да је, 24. маја, убио супругу и њене родитеље.

Сумња се да је, у петак ујутру, ударцима чекићем, усмртио М. Ј. (1987), Б. П. (1962) и Н. П. (1962), у њиховој породичној кући на Телепу.

Г. Ј. је, затим, побегао са лица места, а ухапшен је у Новом Саду, после непрекидне тродневне потраге у којој су, осим новосадске полиције, учествовали припадници Хеликоптерске јединице и Жандармерије.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати, по налогу јавног тужиоца коме ће, уз кривичну пријаву за кривично дело тешко убиство, бити доведен на саслушање.

Горан Јанковић (1982), осумњичен за троструко убиство у Новом Саду, кога су припадници полиције и жандармерије ухапсили данас након тродневне потраге, приликом хапшења имао је код себе нож, а крио се у једном броду, код улаза у новосадско бродоградилиште.

Од тренутка када се сазнало да се десило троструко убиство у новосадском насељу Телеп, када су ударцима чекићем у главу убијени Мирјана Јанковић (1987) и њени родитељи Бранислав (1962) и Нада Пајић (1962), за које је од првог момента био осумњичен Горан Јанковић, Мирјанин супруг, трајала је непрекидна потрага за осумњиченим.

„Г. Ј. је побегао с лица места, а ухапшен је јутрос у Новом Саду, после непрекидне тродневне потраге у којој су, осим новосадске полиције, учествовали припадници Хеликоптерске јединице и Жандармерије“, саопштио је данас МУП.

Јанковићу је, навео је МУП у саопштењу, одређено задржавање до 48 сати, по налогу јавног тужиоца коме ће, уз кривичну пријаву за кривично дело тешко убиство, бити доведен на саслушање.

Како незванично сазнајемо, осумњичени за троструко убиство највероватније се скривао у броду, код улаза у бродоградилиште, у каналу код Рибарског острва. Полиција је целе ноћи патролирала тим делом града, Лимана 4, јер је још синоћ добила дојаву од грађана да су Јанковића видели у близини Рибарског острва.

Рибарско острво и околина од синоћ и од јутрос, непосредно пре хапшења, били су пуни жандармерије и полиције, наоружаних дугим цевима. Специјалци и полицајци претходна три дана детаљно су прегледали обалу Дунава, од Новог Сада до после Футога. Полиција је претходних дана била и на свим излазима из Новог Сада, такође наоружани дугим цевима, када су проверавали сва сумњива возила. Након тродневне потраге, Јанковић је ухапшен.

Убиство се догодило у петак, кући породице Пајић, у Улици Петефи Шандора, у Новом Саду, коме је сведочило двоје малолетне деце Горана и Мирјане Јанковић. У породичну кућу, Мирјана Јанковић пронашла је склониште, након што је други пут напустила супруга Горана Јанковића, због насиља у породици. Њему је била одређена забрана приласка супрузи и деци.

 

Извор: РТВ

Повезане објаве