Учесници Кадетског првенства Европе у кошарци на пријему у Градској кући

Понедељак, 13. август 2018, 15:46h извор:Новосадска ТВ

У периоду од 10. до 18. августа, у Новом Саду одржава се Кадетско првенство Европе у кошарци.

Тим поводом, члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин примио је у Градској кући представнике екипа учесница, представнике и делегате ФИБА – међународне кошаркашке федерације и представнике Локалног организационог комитета првенства.

–  Веома ми је драго што се и Кадетско првенство Европе у кошарци, које окупља 16 најбољих селекција из Европе, одржава у нашем граду који има репутацију регионалног спортског центра и већ се потврдио као добар домаћин великим такмичењима европског и светског ранга. Захваљујући овом првенству, обновљена је кошаркашка инфраструктура СПЦ „Војводина“ и Град ће наставити да ради на стварању и побољшању услова за одржавање такмичења и за бављење спортом, дајући приоритет млађим категоријама– изјавио је Огњен Цвјетићанин.

У име организатора, на пријему се захвалио генерални секретар Кошаркашког савеза Србије Дејан Томашевић који је истакао да је организација оваквог догађаја значајна и за Савез и за државу.

-Хвала Граду, покрајинској Влади, Министарству омладине и спорта и осталима који су препознали значај овог такмичења, као и жељу Кошаркашког савеза Србије да га организује. Недавно одржана утакмица А селекције, а затим и ово првенство допринели су бољим условима на Спенсу и са великим задовољством на трибинама примећујемо многобројну публику која подржава своје тимове. Што се наше репрезентације тиче, надам се сутрашњој победи, а након тога и учешћу у полуфиналној и финалној утакмици- рекао је Дејан Томашевић.

На Кадетском првенству Европе у кошарци учествује преко 200 кошаркаша узраста до 16 година из Шпаније, Летоније, Холандије, Србије, Литваније, Израела, Црне Горе, Словеније, Турске, Немачке, Грчке, Хрватске, Француске, Естоније, Грузије и Италије.

15 августа, 2018

Повезане објаве