У Италији преминуло још 349 особа, пољски министар заражен коронавирусом

Број преминулих од епидемије коронавируса у Италији порастао је у последња 24 часа за 349, на 2.158, што је пораст од 19,3 одсто, објавила је италијанска Агенција за цивилну заштиту. То је готово истоветан број умрлих који је забележен у недељу. Пољски министар заштите животне средине заражен коронавирусом.

23.26 – Канада је забранила улазак странцима, осим држављанима САД и особама које имају дозволу за боравак у Канади, јавља Ројтерс. Канадски премијер Џастин Тридо позвао је грађане да ограниче друштвене активности како би се спречило ширење заразе новим коронавирусом.

22.46 – Јерменија је прогласила ванредно стање како би спречила ширење новог коронавируса, преноси Ројтерс. У Јерменији су забележена 52 случаја заразе новим вирусом. Ванредно стање ће, како је најављено, трајати до 14. априла.

22.40 – Председник Француске Емануел Макрон наредио је строге забране кретања људи како би се за најмање две недеље успорило ширење коронавируса, преноси Ројтерс. Макрон је рекао да ће одложити други круг локалних избора који је заказан за недељу. 

22.25 – Председник САД Доналд Трамп позвао је грађане да се уздрже од друштвених активности у наредних 15 дана и да се не окупљају у групама већим од 10 људи, како би се спречило ширење коронавируса у Сједињеним Америчким Државама, пренео је Ројтерс.

21.15 – Пољски министар заштите животне средине позитиван на коронавирус.

21.00 – Број смртних случајева у Италији порастао за 349 у протеклих 24 сата, саоштила је тамошња цивилна заштита.

Широм Европе спроводе се драстичне мере због коронавируса. Укупан број случајева у Италији, европској земљи коју је вирус најтеже погодио, порастао је на 27.980 са претходних 24.747, што је пораст од 13 одсто, односно најспорија стопа раста од када се зараза први пут појавила 21. фебруара, пренео је Ројтерс.

Од првобитно заражених, 2.749 се у потпуности опоравило у поређењу са 2.335 дан раније, док де на интензивној нези налази 1.852 особа.

У међувремену, пољски министар заштите животне средине Михал Вос објавио је на свом Твитер налогу да је позитиван на коронавирус.

„Осећам се добро и изражавам солидарност са свима онима који су болесни“, написао је Вос.

У Пољској је до сада потврђено 156 случјева заражених и три смртна случаја.

Претходно је Влада Швајцарске због повећања броја инфицираних коронавирусом прогласила ванредно стање које, између осталог, подразумева затварање свих угоститељских објеката и отказивање свих спортских и забавних догађаја до 19. априла.

Извор: РТС, ТАНЈУГ, РОЈТЕРС

Повезане објаве