Фантастична атмосфера првог дана турнир у баскету 3 на 3

Голубица, СУБОТА 25.05.2019.

Синоћ је Нови Сад заблистао пуним сјајем, јер је добио нови, атрактивни спортски догађај у центру града, турнир у баскету 3 на 3 „Нови Сад Ultra Challenger“.

Атмосфери каква се ретко виђа на сличним догађајима допринела је жестока игра шеснаест екипа од којих је пет у Топ 10 баскет тимова света. Након шест квалификационих утакмица, последња два слободна места у групама заузеле су екипе Земун из Србије и Шакиаи из Литваније, која је била право изненађење с обзиром на то да нису раније играли на великим баскет турнирима. Четвртфинале почиње у 18 часова вечерас, када ће се на терену наћи екипе Нови Сад и Шакиаи, а затим следе утакмице Земун – Lausanne, Лиман – Princeton и NY Харлем – Sosnovy Bor. Након полуфинала, две најбоље екипе такмичиће се у финалу које је заказано за 21:30х, а победничка екипа стиче право учешћа на престижном Мастерс турниру који ће бити одржан у Mexico City-ју у јулу 2019. године. Улаз за све посетиоце Нови Сад Ultra Challenger-а је слободан.

Синоћ су Новосађани и бројни гости из иностранства својим навијањем у једном моменту отерали и кишу, те су и играчи дали све од себе да учине овај турнир правом посластицом за љубитеље баскета. Атрактивне потезе, акције и закуцавања помно су пратили навијачи којих није било само на трибинама него и свуда око централног трга, где су имали прилику да прате турнир на великим екранима.

Део атмосфере са синоћњег турнира: https://www.facebook.com/NoviSadChallenger

Поводом великог интересовања за турнир, Марко Ждеро, из екипе Нови Сад и репрезентативац Србије у баскету, изјавио је: „Учествовали смо на много турнира и никада нисмо видели оволико публике већ током првих квалификационих утакмица. Људи су дошли у 15х, заузели своја места и остали до краја. То је показатељ да је Нови Сад заиста престоница баскета.“

Издигнути терен, специјално грађен за ову прилику и трибине за око 600 људи бљештали су под рефлекторима и специјалним ефектима, а цео догађај био је пропраћен сјајном музиком Cake Beats екипе, док су водитељи програма, Жељко Чачија и Лука Мишнић а.к.а. Лућа довели атмосферу до усијања. Вечерас ће за атмоферу и музички програм, поред Cake Beats-а бити задужени и Тимбе, Струка и Микри, те заузмите место на време, јер ћете данас сведочити правом баскет спектаклу.

На турнир који популаризује баскет у Новом Саду, Војводини и Србији позвани су сви Новосађани и посетиоци из целог света. У циљу промоције фер плеја и здравог стила живота, Нови Сад отвара своја врата свим љубитељима овог спорта у години када овај град носи титулу Омладинске престонице Европе.

Баскет 3×3 је нови олимпијски спорт који ће први пут бити представљен на Олимпијским играма у Токију 2020. године. Олимпијски комитет Србије категорисао је баскет 3×3 у прву категорију спорта за могућност доношења златног одличија са Олимпијских игара 2020 Србији. Србија тренутно има шест екипа које се званично такмиче на ФИБА 3×3 World Tour-у, а две најбоље екипе на свету долазе управо из Новог Сада – „Лиман 3×3″ и „Нови Сад 3×3″ стога је Нови Сад већ годинама престоница баскета. Најбољи играчи света, Душан Домовић Булут и Стефан Стојачић, уписали су Нови Сад на светску мапу овог спорта, док је репрезентација Србије, сачињена такође од Новосађана, четвороструки шампион светског првенства у баскету 3×3.

Генерални спонзор догађаја је Ultra energy drink, а турнир су подржали и Град Нови Сад – Градска управа за спорт и омладину, Омладинска престоница Европе Нови Сад – ОПЕНС 2019, Аутономна покрајина Војводина – Покрајински секретаријат за спорт и омладину, као и шопинг центар Променада, MaxBet и ВОДА ВОДА.

 

Извор: Голубица

Повезане објаве