Шпанија прекинула победнички низ Србије

Голубица, НЕДЕЉА 08.09.2019.

Репрезентација Шпаније савладала је Србију са 81:69 у последњем мечу Групе Ј на Светском првенству. Поразом наши ће тежим путем ка завршници Мундобаскета. Противник у четврфиналу је селекција Аргентине, док ће Шпанија играти против Пољске.

Репрезентативци Србије одбили су се од шпански зид. Лепо је кренула чета Александра Ђорђевића, међутим стала је после прве четвртине, рука се стегла, шут за три није функционисао. Потом се увукла нервоза у наше редове. Противник је то искористио стекао предност, а потом успео да мирно приведе меч крају и забележи важну победу, која му олакшава пут у наставку такмичења.

Наши кошаркаши су много боље ушли у меч. Гранитном одбраном затворили су све прилазе кошу, што је резултирало са само 13 поена противника у првом периоду. С друге стране Србија је постигла 20.

Други период донео је бољу игру противника. Шпанци су стегли одбрану, непробојна је била зона 1-2-2, наши су се доста мучили и тешко долазили до поена. Противнику је прорадио шут и брзо је од заостатка од седам поена преокрену у плус од шест. Наставили су Шпанци са добром игром и до полувремена стигли до осам разлике.

Очекивао се одговор наше селекције у наставку. Међутим кола су кренула низбрдо. Средином трећег периода због две везане техничке грешке из игре је искључен Јокић. Шпанци долазе до максималних 63:42, плус 21.

Кошаркаши Србије успевају да се врате и до краја периода смање предност протвника на пристојних плус 11, 67:56.

Шпанци настављају да контролишу резултат и у последњем периоду. Наши су у неколико наврата пали испод десет разлике, али нису имали снаге да озбиљније запрете и уведу меч у неизвесну завршницу. На крају заслужена победа противника – 81:69.

Најефикаснији у нашој екипи био је Богдан Богдановић са 26 поена, али он је био једини у нашој екипи са двоцифреним учинком. Код ШпанацаРубио је постигао 19, Клавер 14, а Марк Гасол 11.

 

Извор: РТС

Повезане објаве